Barbu: Banii alocaţi prevenirii HIV reprezintă jumătate din bugetul alocat Ministerului Culturii

Publicat: Luni, 09 Decembrie 2013 18:00 // Actualizat: Marţi, 10 Decembrie 2013 09:37 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, la Craiova, că banii alocaţi pentru programul naţional de prevenire şi combatere a HIV reprezintă jumătate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care îl conduce.

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminică, la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole, scrie Mediafax.

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate", a spus ministrul Daniel Barbu.

Daniel Barbu a fost prezent, duminică, la Craiova, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu", la întâlnirile SpectActor şi apoi a vizitat câteva dintre instituţiile de cultură din Craiova.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 10:05
Răspunde | Votează email 0 email
dan
bai ministrule al culturii! ma sterg la cwr cu spectacolele tale culturale! aici e vorba de supravietuire!!
10 dec 02:00
...şi combatere a HIV reprezintă jumătate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care îl conduce. Citește mai departe…

...
09 dec 18:53
...un intelectual suficient de spălat și de european, i se pare îngrijorător de mare bugetul alocat prevenirii/tratării virusului HIV și socotește mercantil câte festivaluri culturale ar organiza el cu cu jumătate din suma cheltuită cu bolnavii de SIDA. În orice țară normală la cap, după...
09 dec 18:31
... Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, la Craiova, că banii alocaţi...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H