Barcă răsturnată în Delta Dunării. O persoană este dată dispărută

O persoană este dispărută după ce barca în care se afla s-a răsturnat în Delta Dunării, alte două persoane care erau în ambarcaţiune reuşind să ajungă la mal. Pompierii îl caută pe bărbatul dispărut.

12 mai 2018, 18:16
Barcă răsturnată în Delta Dunării. O persoană este dată dispărută

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, pompierii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă seara pentru recuperarea unei persoane căzute din barcă. Astfel, în Delta Dunării, între localităţile Băltenii de Jos şi Mahmudia s-a răsturnat o barcă în care se aflau trei bărbaţi. Doi dintre aceştia au reuşit să ajungă la mal, unul fiind dat dispărut. La faţa locului s-a deplasat nava SAR cu trei subofiţeri, care au început căutările. Deocamdată nu se ştie motivul pentru care barca respectivă s-a răsturnat.

Alte două incidente similare s-au înregistrat în ultimele săptămâni în judeţul Tulcea. Astfel, pe data de 26 aprilie, a avut loc un accident naval la mila 8, în apropierea localităţii Crişan, o barcă în care se aflau trei persoane răsturnându-se, două reuşind să se salveze, iar una a fost dată dispărută, nefiind găsită până în prezent.

De asemenea, pe data de 5 mai, o ambarcaţiune în care se aflau 15 persoane, printre care şi trei copii, s-a răsturnat în apropierea milei 13, nicio persoană neavând nevoie de îngrijiri medicale.