BAREM Bacalaureat 2021. Cum trebuiau rezolvate subiectele la UMAN: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie

Baremul cu rezolvarea subiectelor la Bacalaureat 2021, a fost publicat pe edu.ro, odată cu subiectele la Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie,. Astfel, candidații își pot calcula nota. Baremul este disponibil și pe www.romaniatv.net.

30 iun. 2021, 15:16
BAREM Bacalaureat 2021. Cum trebuiau rezolvate subiectele la UMAN: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie

BAREM Bacalaureat 2021. Examenul de Bacalaureat 2021 s-a încheiat miercuri, 30 iunie, cu proba la alegere a profilului și specializării.  Joi, 1 iulie, va avea loc ultima probă de la BAC 2021 – proba scrisă la Limba maternă. Până acum au fost susținute probele la Limba română, Matematică și Istorie. Anul acesta, pe fondul situației epidemiologice, probele de competențe nu au mai fost susținute, ci vor fi echivalate, așa cum s-a întâmplat și în 2020.

BAREM Bacalaureat 2021. Cum trebuiau rezolvate subiectele la UMAN: Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie

Iată baremul la Geografie

E_d_geografie_2021_bar_01_LRO

Iată baremul la Logică şi argumentare

E_d_logica_2021_bar_01_LRO

Iată baremul la Psihologie

E_d_psihologie_2021_bar_01_LRO

Iată baremul la Economie

E_d_economie_2021_bar_01_LRO

Iată baremul la Sociologie

E_d_sociologie_2021_bar_01_LRO

Iată baremu la Filosofie

E_d_filosofie_2021_bar_01_LRO

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut.

„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

Citeşte şi: SUBIECTE Informatică Bacalaureat 2021. Iată ce le-a picat absolvenților de liceu
Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susține Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru Bacalaureat „din tematica de examen s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut”, a declarat ministrul Educației la conferința Consiliului Național al Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a spus că anul trecut s-a scos „în bloc un întreg semestru”. Acesta le-a spus rectorilor de la aproape toate universitățile din România, prezenți la Cluj-Napoca, că s-au înscris în acest an cu 22.000 de candidați mai puțini ca anul trecut, iar asta „o să afecteze în mod semnificativ și activitatea universităților”, spune edupedu.ro.

Pentru anul universitar 2021-2022 cifra de școlarizare pentru ciclul licență, învățământ superior, sunt 64.667 de locuri finanțate de la bugetul de stat.

Anul acesta s-au înscris la Bacalaureat 114.163 de elevi din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare, potrivit ministrului. În total sunt înscriși 133.683 de candidați.

Anul trecut, în 2020, la Bacalaureatul din prima sesiune (de vară) au fost înscriși 155.639 de absolvenți, din care s-au prezentat 147.794 și au promovat 95.399, adică 64,5% din cei prezenți.

Citeşte şi: SUBIECTE GEOGRAFIE Bacalaureat 2021. Iată ce le-a picat absolvenţilor de clasa a XII-a la această probă!
 


loading...