BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Cum trebuiau elevii să rezolve subiectele pentru a obține notă maximă! Iată formula de calcul!

Baremul de corectare pentru examenul la Matematică la BAC 2021 a fost publicat de Ministerul Educației, pe site-ul subiecte.edu.ro.
Mirabela Vasile
29 iun. 2021, 15:55
BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Cum trebuiau elevii să rezolve subiectele pentru a obține notă maximă! Iată formula de calcul!

BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Formula de calcul arăta cum sunt corectate subiectele la română primite de absolvenții de liceu la prima probă a bacalaureatului 2021.

BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Cum trebuiau elevii să rezolve subiectele pentru a obține notă maximă!

Bacalaureatul 2021 a început luni, 28 iunie, cu examenul scris la Limba și literatura română. Absolvenții de liceu au avut la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.

Ministerul Educației a decis ca la Bac 2021 să nu se mai susțină probele de competențe lingvistice de comunicare în limba română, cele de comunicare în limba maternă, de competențe digitale și într-o limbă străină. Potrivit unui ordin de ministru s-a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din cei patru ani de studiu. Astfel, până pe 25 iunie 2021 se calculează media aritmetică a mediilor obținute de fiecare elev în parte și în funcție de aceasta va primi un calificativ pentru examenul de Bacalaureat.

E_c_matematica_M_tehnologic_2021_bar_02_LRO E_c_matematica_M_mate-info_2021_bar_02_LRO E_c_matematica_M_pedagogic_2021_bar_02_LRO E_c_matematica_M_st-nat_2021_bar_02_LRO

Calendar Bac 2021 – sesiunea iunie – iulie

BAREM Bacalaureat 2021 Matematică. Probele de evaluare a competențelor, programate în perioada 14-16 iunie (Limba română), 16-17 iunie (Limba maternă), 18-23 iunie (Competențe digitale) și 23-25 iunie (Limbă străină), nu se mai susțin, ci vor fi echivalate.

-31 mai – 4 iunie 2021 Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

-28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba scrisă

-29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)

-30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)

-1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă

– 5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise

-5 iulie 2021 – orele 12.00 – 18.00 – Depunerea contestațiilor

-6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor 9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Calendar Bac 2021 – sesiunea august – septembrie 2021

-19 – 26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
-16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
-17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
-18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (Geografie, Informatică, Fizică, Chimie, Biologie, Economie, Psihologie, Sociologie, Filosofie, Logică)
-19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
-31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise
-31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
-1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
-3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Doar 77% dintre elevii care au terminat liceul anul acesta s-au înscris pentru examenul de Bacalaureat, interesul fiind mult mai scăzut decât anul trecut, atât în procente, cât și în valoare absolută, a declarat, miercuri seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educației, anul acesta s-au înscris la examenul de Bacalaureat doar 114.163 de absolvenți de clase terminale din promoția curentă. Lor li se adaugă 19.520 de candidați înscriși la examenul de Bacalaureat din promoții anterioare. Interesul este, însă, scăzut.

„Raportat la totalul promoției curente (…) procentul este de 77%. (…) Mic. Anul trecut a fost tot an de pandemie și procentul celor înscriși raportat la promoția curentă a fost de 83%”, a spus ministrul, la TVR.

În plus, potrivit lui Cîmpeanu, anul trecut, nu doar procentual numărul elevilor înscriși la examenul de Bacalaureat a fost mai mare, ci și în valoare absolută. Și numărul elevilor din promoții anterioare a fost mai mare anul trecut – peste 31.000, față de anul acesta – doar 19.520.

Întrebat cine sunt, în mod special, elevii care nu s-au mai înscris pentru a susține Bacalaureatul, Sorin Cîmpeanu a spus că a solicitat o analiză în acest sens.

„Am solicitat să facem o analiză pentru că rezultatul este foarte important. Cu siguranță cei care nu s-au înscris fie nu au dorit să se înscrie, au renunțat la educație, (…) după cum sunt și alții care au dorit susțină examenul de Bacalaureat, dar chiar dacă am flexibilizat încheierea mediilor (…) nu au reușit să își încheie situațiile școlare”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru Bacalaureat „din tematica de examen s-a scos mult mai puțin față de cât s-a scos anul trecut”, a declarat ministrul Educației la conferința Consiliului Național al Rectorilor. Sorin Cîmpeanu a spus că anul trecut s-a scos „în bloc un întreg semestru”. Acesta le-a spus rectorilor de la aproape toate universitățile din România, prezenți la Cluj-Napoca, că s-au înscris în acest an cu 22.000 de candidați mai puțini ca anul trecut, iar asta „o să afecteze în mod semnificativ și activitatea universităților”, spune edupedu.ro.

Pentru anul universitar 2021-2022 cifra de școlarizare pentru ciclul licență, învățământ superior, sunt 64.667 de locuri finanțate de la bugetul de stat.

Anul acesta s-au înscris la Bacalaureat 114.163 de elevi din promoția curentă, la care se adaugă 19.520 din promoțiile anterioare, potrivit ministrului. În total sunt înscriși 133.683 de candidați.

Anul trecut, în 2020, la Bacalaureatul din prima sesiune (de vară) au fost înscriși 155.639 de absolvenți, din care s-au prezentat 147.794 și au promovat 95.399, adică 64,5% din cei prezenți.

Citeşte şi: Barem matematică Evaluare Naţională 2021. Pe edu.ro au fost publicate subiectele la matematică şi baremul de corectare

DailyBusiness
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Clasament devastator! O companie low-cost preferată de români, în topul celor mai slabe linii aeriene
Capital.ro
Sportul românesc e în doliu. S-a stins un adevărat simbol. Boala a răpus-o prea tânără
Playtech.ro
Actul fără de care nu poţi face succesiunea, în 2025. Tot ce trebuie să ştii pentru a primi moştenirea
DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Adevarul
Cum sfidează nepotul lui Fidel Castro regimul de la Havana: „Eliberați diavolul”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
O nouă obligație pentru șoferi. Riscă să rămână fără permis
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Mureș. O femeie a fost reținută după o glumă pe TikTok
Cancan.ro
S-a aflat abia acum motivul pentru care Emil Gânj ar fi ucis-o, de fapt, pe Anda: 'El n-a suportat asta'
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Taxă pentru pensionari. Se achită obligatoriu în toată țara. Ministrul Muncii a anunțat: Afectează veniturile a peste 1,7 milioane de români
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Când se dau voucherele pentru curent electric. Ministrul a dat vestea
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine stinge lumina de la NASA? Despre cum dispar schimbările climatice din fața ochilor publici