Barem la română la simulare la evaluarea națională 2023. Cum se rezolvau subiectele primite de elevi

Simularea evaluărilor de la finalul ciclurilor gimnazial și liceal (an școlar 2022 - 2023), organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, a început. Luni, 20 martie, elevii de clasa a VIII-a au susținut proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării la Evaluare Națională.

20 mart. 2023, 16:01
Barem la română la simulare la evaluarea națională 2023. Cum se rezolvau subiectele primite de elevi

Simulare Evaluarea Națională 2023. Peste 164.000 de elevi din cei 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent au susținut luni proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării de la Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII). În urma unor tentative de fraudă, patru elevi au fost eliminați din sală.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la Evaluarea Națională 2023 nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale, a transmis Ministerul Educației.

EN_VIII_2023_limba_si_literatura_romana_bar_model
EN_VIII_2023_limba_si_literatura_romana_var_model