BAREME COMPER MATEMATICĂ 2019, SUBIECTE COMPER 2019 MATEMATICĂ. Ce au primit şi cum se rezolvau subiecte din Etapa I

Testarea la disciplina matematica, etapa I, a avut loc in data de 28 ianuarie 2019, conform Calendarului Concursurilor Nationale scolare fara finantare M.E.N. aprobat prin OMEN nr. 3016/09.01.2019. Elevii si mentorii lor au fost notificati prin email de aceasta schimbare.

28 ian. 2019, 08:29
BAREME COMPER MATEMATICĂ 2019, SUBIECTE COMPER 2019 MATEMATICĂ. Ce au primit şi cum se rezolvau subiecte din Etapa I
BAREME COMPER MATEMATICĂ 2019, SUBIECTE COMPER 2019 MATEMATICĂ. Participanti la concursul Comper 2019 sunt elevi din clasa pregatitoare si clasele I-VIII din unitatile de invatamant preuniversitar de stat si private din tara, din mediul urban si rural si din alte tari in care se preda in limba romana.
Subiecte de concurs – Comper-Matematica
 
In cadrul Concursului Comper elevii completeaza o fisa de activitati integrate (inter- si transdisciplinare), cu 9 itemi formulati in asa fel incat sa corespunda din punct de vedere al curriculum-ului clasei pregatitoare, precum si nivelului de programa corespunzator fiecarui semestru.
Modele de Subiecte Comper Limba Romana – Etapa I

– editia 2016 – 2017 –
 

 

Calendarul concursului Comper 2019:
 
 
Etapa I:
 
Limba si literatura romana: 18 IANUARIE 2019
Matematica: 28 IANUARIE 2019
 
Etapa a II-a:
 
Limba si literatura romana: 15 MARTIE 2019
Matematica: 22 MARTIE 2019
 
Etapa Nationala (scris – doar clasele I-VIII): 
 
Limba si literatura romana: 24 MAI 2019
Matematica: 31 MAI 2019
 
Comper este un concurs creat si dezvoltat de Fundatia pentru stiinte si Arte Paralela 45 in anul 2010. In prezent, concursul este organizat de Editura Cartea Romaneasca.
 
Potrivit organizatorilor, la editia Comper 2019 s-au inscris in jur de un milion de elevi din 4.999 de scoli.

EVALUAREA RĂSPUNSURILOR conform baremului de corectare se va face de către o comisie formată din mentor, un coleg de catedră, directorul unităţii de învăţământ și un reprezentant al părinţilor desemnat de comitetul de părinţi.

Dupa încheierea procesului de evaluare, fiecare mentor va intra pe site-ul www.concursurilecomper.ro în contul propriu, unde va putea introduce rezultatele obţinute de elevi, accesând pagina Adăugare punctaje elevi corespunzătoare concursului susţinut, ediției și etapei curente.

Fiecare mentor trebuie să introducă rezultatele elevilor de la clasa pregătitoare în termen de maxim 10 zile de la data desfășurarii concursului. Rezultatele elevilor se vor afișa pe site-ul concursului pe măsura introducerii rezultatelor de către mentori și vor putea fi vizualizate în pagina Rezultate elevi din meniul principal al mentorului.

Neintroducerea rezultatelor elevilor face imposibilă descărcarea adeverinţelor și diplomelor de participare la concurs pentru mentori și celelalte cadre didactice organizatoare. Dupa încheierea fiecărei etape de concurs mentorul va înmâna fiecărui elev participant subiectele de concurs și grila de răspunsuri care vor constitui parte a portofoliului elevului.