BAREME COMPER ROMANA 2019, etapa a II-a. Cum se rezolvau SUBIECTE ROMANA COMPER 2019, clasele I-VIII

BAREME COMPER ROMANA 2019, etapa a II-a. Elevii calificaţi vor participa la etapa naţională, programată pe 24 mai.

21 mart. 2019, 15:29
BAREME COMPER ROMANA 2019, etapa a II-a. Cum se rezolvau SUBIECTE ROMANA COMPER 2019, clasele I-VIII
Subiectele de concurs pentru toate etapele concursului vor fi alcătuite de către mentorii
implicaţi în desfăşurarea concursului şi avizate de Comisia Ştiinţifică a concursului
COMPER, compusă din cadre didactice cu experienţă recunoscută.
Subiecte de concurs – Etapa a II-a – Comper-Limba si literatura romana
Subiecte de concurs si bareme de corectare pentru Etapa a II-a – Limba romana, 15 martie 2019
 

BAREME DE CORECTARE

 
Baremul poate fi vizualizat şi descărcat numai de către mentor. Baremul devine public, prin afișare pe site-ul concursului, la 3 zile după desfășurarea concursului. Punctajul maxim care se poate obţine va fi specificat pe fișa de concurs, pentru fiecare subiect în parte, numărul total de puncte care se pot obţine fiind de 100 puncte, corespunzător notei 10/calificativului FB, astfel: Premiul 1 pentru 91-100 puncte, Premiul 2 pentru 81-90 puncte, Premiul 3 pentru 71-80 puncte, Menţiune pentru 61-70 puncte. Evaluarea răspunsurilor conform baremului de corectare se va face în a doua zi după concurs de către o Comisie de Evaluare formată din mentor, un coleg de catedră, directorul 8  /directorul adjunct al unităţii de învăţământ și un reprezentant al părinţilor desemnat de comitetul de părinţi (cu rol de supraveghere a procesului de evaluare). În urma evaluării se va încheia un Proces verbal în care vor fi specificate următoarele: concursul (Comper-Comunicare / Comper-Matematica), numele membrilor comisiei de evaluare, numărul de fișe evaluate la fiecare clasă. Procesul verbal se va păstra în școală. (model pe site) Rezultatele obţinute în urma evaluării vor fi comunicate fiecărui elev în parte și totodată i se va înmâna fiecărui elev participant fișa de concurs individuală pe care acesta o va prezenta părinţilor/tutorilor. Rezultatele vor fi afișate la avizierul școlii, a doua zi după concurs. Eventualele contestaţii se vor rezolva în cadrul Comisiei de Evaluare care a efectuat corectarea grilelor de răspunsuri, în termen de 3 zile de la comunicarea rezultatelor.
Dupa încheierea fiecărei etape de concurs mentorul va înmâna fiecărui elev participant subiectele de concurs și grila de răspunsuri care vor constitui parte a portofoliului elevului.
 
Punctajul maxim care se poate obţine va fi specificat pe fișa de concurs, pentru fiecare subiect în parte, numărul total de puncte care se pot obţine fiind de 100 puncte, astfel:
– Premiul I pentru 95-100 puncte;
– Premiul II pentru 85-94 puncte;
– Premiul III pentru 75-84 puncte;
– Menţiune pentru 65-74 puncte.