BAREME MATEMATICĂ Bacalaureat 2023. Cum se rezolvau subiectele la profilul mate-info, tehnologic, pedagogic și științe ale naturii

Absolvenţii de liceu au susținut marţi proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Unii candidați au dat examen la matematică, alții la istorie.

27 iun. 2023, 15:05
BAREME MATEMATICĂ Bacalaureat 2023. Cum se rezolvau subiectele la profilul mate-info, tehnologic, pedagogic și științe ale naturii

Peste 130.500 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a care s-au înscris la examenul de Bacalaureat 2023 au susținut proba la matematică sau istorie. Marți, după ora 15, Ministerul Educației a publicat baremele de corectare și subiectele la matematică pentru fiecare profil în parte.

E_c_matematica_M_mate-info_2023_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_mate-info_2023_var_01_LRO

Citește și: Cum se rezolvau subiectele la Matematică la Bacalaureat 2023. Profa de mate cool de pe Tik Tok: ”Subiectele II. 2. c) și III. 1. c) ar putea să pună în dificultate o parte candidați”

E_c_matematica_M_pedagogic_2023_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_pedagogic_2023_var_01_LRO

Profesorul Daniel Petriceanu, de la Colegiul National ”Mihai Viteazul” din București, a declarat cât de grele au fost subiectele de la Bac 2023.

”Examenul este conform modelelor publicate de către minister. Elevii nu au avut nimic de rezolvat nou. Subiectele erau banale, nu au fost niște cerințe care să stârnească curiozitatea unui copil inteligent. Cu asemenea subiecte, ne îngropăm singuri. Se duc destul de slab pregătiți în facultăți, facultățile sunt nevoie să scadă nivelul predării, al cursurilor și în acest fel să avem niște specialiști mult mai slabi decât am avut. Nu susțin să avem un examen dur, dar chiar nu avem câteva cerințe care să-i provoace pe copii?”, a declarat profesorul Daniel Petriceanu, la Euronews.

E_c_matematica_M_st-nat_2023_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_st-nat_2023_var_01_LRO

Citește și: BAREM de corectare la Istorie. Cum se rezolvau subiectele. O profesoară a explicat ce trebuia să conțină eseul de la punctul al III-lea

E_c_matematica_M_tehnologic_2023_bar_01_LRO
E_c_matematica_M_tehnologic_2023_var_01_LRO