BAREME MATEMATICĂ şi ISTORIE BAC 2015, publicate pe EDU.RO. Cum se rezolvau subiectele

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Aproximativ 33.000 de absolvenţi de clasa a XII-a s-au înscris la proba obligatorie de la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Miercuri, liceenii au dat examen la Matematică şi Istorie. Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate pe EDU.RO.

26 aug. 2015, 12:04
BAREME MATEMATICĂ şi ISTORIE BAC 2015, publicate pe EDU.RO. Cum se rezolvau subiectele

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Absolvenţii de clasa a XII-a au dat, miercuri, examen la proba obligatorie, respectiv matematică pentru absolvenţii profilului real şi istorie pentru cei de la profilul umanist.

SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la MATEMATICĂ, matematică-informatică

SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la MATEMATICĂ, ştiinţele naturii

SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la MATEMATICĂ, pedagogic

SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la MATEMATICĂ, tehnologic

SUBIECTELE şi BAREMUL DE CORECTARE la ISTORIE

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ. Examenel vor continua, vineri, cu proba la alegere a profilului şi specializării, respectiv biologie, geografie, fizică, chimie, logică, informatică, sociologie, psihologie, economie sau filosofie.

BAC 2014 SESIUNEA DE TOAMNĂ.  Rezultatele vor fi afişate în 31 august, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 3 septembrie.

Subiectele şi baremul de corectare la LIMBA ROMÂNĂ, profil UMAN

Subiectele şi baremul de corectare la LIMBA ROMÂNĂ, profil REAL

Lucrările scrise ale candidaţilor la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul, măsura fiind luată în iunie, prin ordin de ministru, cu puţin timp înainte de susţinerea probelor scrise din prima sesiune a bacalaureatului.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Examenul de bacalaureat se desfăşoară doar în sălile în care sunt camere video de supraveghere. Comisiile de bacalaureat judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.

Bac 2015 sesiunea de toamnă. Calendarul examenului:

  • 25 august 2015 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 26 august 2015 – Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 28 august 2015 – Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă
  • 31 august 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 1-2 septembrie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor
  • 3 septembrie 2015 – Afişarea rezultatelor finale

Rata de promovare la prima sesiune din acest an a Bacalaureatului a fost de 67,9 la sută (66,41 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor), cu peste şapte procente mai mare decât anul trecut (60,65 la sută). De asemenea, anul trecut, rata de promovare la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului a fost de 23,78 la sută, respectiv de 22,27 la sută înainte de contestaţii.