BAREME ROMANA EVALUARE NATIONALA 2020. „Subiectele au fost accesibile”

Subiectele au fost accesibile, nu au avut un grad mare de dificultate, spune pentru Edupedu.ro profesoara de Limba și Literatura Română Mirela Tanc, de la Școala Gimnazială „Oltea Doamna”, din Oradea, Județul Bihor. Greșeli ar fi putut apărea doar din cauza condițiilor diferite în care elevii au susținut examenul în acest an, mai spune Mirela Tanc.

15 iun. 2020, 10:07
BAREME ROMANA EVALUARE NATIONALA 2020. „Subiectele au fost accesibile”

„Subiectele au fost accesibile, nu au avut un grad mare de dificultate. Orice elev le-ar fi putut rezolva ușor, în condiții normale. Dată fiind situația, cu purtarea măștii, cu atâtea necunoscute si atâta nesiguranță în perioada premergătoare examenului, s-ar putea ca unii elevi buni să fi greșit, din neatenție sau din cauza stresului. Dar am convingerea că vor fi multe note foarte bune,” a spus Mirela Tanc pentru Edupedu.ro

Reamintim că peste 175 de mii de elevi au susținut azi proba scrisă la Evaluarea Națională 2020. Vedeți subiectele primite aici, iar rezolvarea subiectelor aici.

SUBIECTE ROMANA CAPACITATE 2020. Ce subiect le strică media elevilor. EDU.RO anunţă baremele la ora 15.00

La Subiectul I A, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – „Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.