Bariera de pe Transfăgărăşan, demontată de turişti. Şoferii ignoră interdicţia de circulaţie

Şoferi inconştienţi! Bariera montată de administratorii drumului naţional 7C, pe Transfăgărăşan, este demontată frecvent de şoferii care ignoră interdicţia de circulaţie, în ciuda riscurilor la care se expun.

07 iun. 2017, 09:05
Bariera de pe Transfăgărăşan, demontată de turişti. Şoferii ignoră interdicţia de circulaţie

Dornici de aventură, mulți șoferi au îndepărtat în ultimele zile bariera de pe Transfăgărăşan si au urcat spre Balea Lac, fiind încurajati chiar de operatorii turistici din zonă, care le recomandă să urce pe DN7C. Accesul de la Balea Cascadă la Bâlea Lac este însă închis, la Bâlea Cascadă fiind amenajat de către angajații Secției Drumuri Naționale Sibiu un baraj de betoane cu barieră.

În ciuda panourilor de avertizare și a barajului de beton creat, șoferii au demontat bariera de mai multe ori în ultimele zile și s-au încumetat să treacă prin tunelurile uriașe de zăpadă de pe traseul montan.

„Drumul este inchis circulației, chiar dacă a fost deszăpezit. Se lucrează în continuare la montarea de indicatoare. Cei care incalca restricția o fac pe propria răspundere, însă trebuie să țină cont de faptul ca in zona se mai produc inca frecvent alunecari de pietre de pe versanți”, au precizat pentru stiridesibiu.ro oficiali ai Serviciului Drumuri Naționale Sibiu.

Drumarii nu au insă nicio putere în fața șoferilor inconștienți, singurii care pot lua măsuri fiind polițiștii de la Rutieră.