Barna îi apără pe Năsui, Voiculescu şi Ghinea. Vicepremierul neagă tensiunile din coaliţie. „Nu există năzbâtii despre sabotaje imaginare”

Dan Barna a declarat miercuri că informaţiile despre posibilele tensiuni din coaliţia de guvernare nu au "nicio legătură cu realitatea". Vicepremierul a reacţionat în condiţiile în care ar exista divergenţe între miniştrii PNL şi cei din USR PLUS.

10 feb. 2021, 11:48
Barna îi apără pe Năsui, Voiculescu şi Ghinea. Vicepremierul neagă tensiunile din coaliţie. „Nu există năzbâtii despre sabotaje imaginare”

Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a negat că ar exista discuţii aprinse în interiorul coaliţiei de guvernare, catalogând informaţiile drept o „speculaţie”.

„Resping această speculaţie foarte clar. Sunt discuţii pe care le avem între noi miniştrii din oricare dintre partidele din coaliţie. Sunt discuţiile fireşti pentru a găsi cele mai bune formule de buget.
Nu există tensiuni sau diverse năzbâtii despre sabotaje imaginare sau alte lucruri.

N-au nicio legătură cu realitatea. Avem un dialog foarte corect”, a declarat Dan Barna, după ce a primit miercuri a doua doză a vaccinului anti-COVID.

Citeşte şi: Claudiu Năsui detonează tensiunile în Guvernul Cîţu. Cum au ajuns miniștrii PNL să se plângă de sabotajul partenerilor USR-PLUS

Vicepremierul a reacţionat în contextul în care au apărut informaţii privind relaţiile tensionate dintre miniştrii PNL şi cei ai USR PLUS. Unul dintre cei care a dat naştere la disensiuni ar fi Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

În şedinţa PNL de luni, mai mulți miniștrii liberali s-au plâns de 3 dintre miniștrii USR-PLUS: Claudiu Năsui (Ministerul Economiei), Cristian Ghinea (Ministerul Fondurilor Europene) și Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății).

Citeşte şi: Ministrul Energiei îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘În general anunță public și după aia vorbim’. Tensiuni mari între miniştrii PNL-USR

Virgil Popescu, ministrul Energiei, îl pune la punct pe Claudiu Năsui, ministrul Economiei. Liberalul a explicat într-o intervenţie la un post de televiziune situația în care se află cele două ministere, având în vedere că încă lucrează cu același aparat.

De altfel,  Popescu precizat că măsurile de granturi pentru IMM-uri, elaborate de PNL și criticate de Năsui, sunt bune.

“Dânsul poate să aibă nemulțumiri. Înainte, până în decembrie anul trecut, exista Ministerul Economiei Energiei și Mediului de Afaceri. Din el s-au desprins două ministere: Ministerul Energiei, unde pleacă toată partea de energie care există și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Până nu apar Hotărârile de Guvern ale celor două ministere, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care este ministerul de anul trecut, asigură serviciile suport, de specialitate, pentru cele două ministere. De ce face acest lucru? Pentru că, neexistând cele două ministere, nu există organigramă, ștat de funcție, personal al ministerului.

Lucrăm în clădiri diferite cu același aparat de specialitate.

Când se vor face aceste HG-uri, fiecare minister își va lua personalul și suport și de specialitate și fiecare ministru își va vedea exact de problematica lui.

Dacă vorbim de măsurile pe care le-a luat PNL anul trecut, aici nu pot să fiu de acord cu dânsul. Nici măsura granturilor pentru microîntreprinderi – 2.000 de euro; Măsura 2 – granturi de capital de 150.000 de euro, nici măsura 3 granturi pentru investiții nu sunt măsuri care să nu fie țintite către IMM-uri, sunt măsuri foarte bune pentru ele.

Aici a fost o discuție în spațiul public. Cred în continuare că un antreprenor, dacă vrea să facă producție, trebuie să poată fi ajutat pentru extindere capacității de producție prin construcția unei hale.

E normal să finanțăm prin măsura 3 de investiții investițiile productive, care pot să însemne inclusiv o clădire, dar pentru producție.