Barna: Orice variantă pe care o găseşte preşedintele pentru a duce PSD în opoziţie va fi susţinută de USR

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, marţi, că orice variantă pe care o găseşte preşedintele Klaus Iohannis pentru a duce PSD în opoziţie va fi susţinută de USR, inclusiv cu membri într-un guvern.

16 ian. 2018, 11:52
Barna: Orice variantă pe care o găseşte preşedintele pentru a duce PSD în opoziţie va fi susţinută de USR

Dan Barna a declarat, înaintea şedinţei Biroului Naţional al USR, că partidul său ”va susţine orice variantă care exclude PSD de la guvernare”.

”Orice variantă pe care preşedintele Iohannis o va găsi pentru a duce PSD în opoziţie va fi susţinută de USR, inclusiv cu membri într-un guvern. Dacă va apărea varianta unui premier pe partea dreaptă, o vom susţine. Dacă ne va cere să facem o propunere de premier, o vom face”, a subliniat liderul USR.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: Premierul şi-a înaintat demisia şi am acceptat-o. Mihai Fifor, premier interimar. Consultări la Cotroceni

El a spus că ”varianta cea mai decentă este cea a alegerilor anticipate, dar este foarte dificilă”. ”În momentul de faţă, deciziile sunt la preşedinte”, a precizat Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că l-a desemnat pe Mihai Fifor ca premier interimar şi că a convocat pentru mâine la consultări partidele parlamentare, întrucât doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern.