Baronii PNL se revoltă împotriva lui Victor Ponta din cauza descentralizării

Liderii locali ai PNL se revoltă împotriva descentralizării şi spun că a început un proces de devalizare a instituţiilor care urmează să fie transferate la Consiliile Judeţene. Mai exact, bunurile materiale sunt puse la adăpost în autorităţile care rămân la Guvern. Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj, i-a trimis o scrisoare deschisă premierului referitor la acest subiect.

28 nov. 2013, 15:47
Baronii PNL se revoltă împotriva lui Victor Ponta din cauza descentralizării

„Nu este normal ca, până la intrarea în posesie a autorităţilor care vor fi coordonate de către consiliile judeţene, baza lor materială să fie devalizată, ca la 1 ianuarie când vom merge să conducem aceste instituţii să avem o cheie în mână, dar să nu găsim uşa”, a declarat Horea Uioreanu.

În scrisoarea deschisă trimisă primului-ministru, Uioreanu îi atrage atenţia că CJ-urile vor fi nevoite să cheltuiască sume apreciabile pentru înzestrarea instituţiilor pe care le vor primi în subordine de la Guvern.

„Nu este corect să transferați instituții fără patrimoniu și să ne obligați să cheltuim bugetele județelor și municipiilor pentru achiziționare de autoturisme, tehnică IT sau mobilier pentru a asigura funcționalitatea noilor subordonate”, susţine Horea Unioreanu.