Baronul Lamborghini Iulian Dumitrescu candidează la Prahova cu sprijinul lui Coldea. Ce alţi politicieni sunt protejaţi de fostul şef SRI

Florian Coldea se implica din nou în politica. Dat fiind că nimeni nu a avut pana acum curaj să ancheteze implicarea generalului de fier în protejarea unei ample retele financiare cu ramificații pana în Federația Rusă și China, acesta a reinceput să joace politic. In buna traditie, generalul de fier forjat mizeaza pe 3 oameni din 3 partide diferite, că reprezentanti a intereselor sale politice, anunţă România TV.

26 mart. 2024, 15:45
Baronul Lamborghini Iulian Dumitrescu candidează la Prahova cu sprijinul lui Coldea. Ce alţi politicieni sunt protejaţi de fostul şef SRI

Florian Coldea se implică activ în politică prin interpuşi. Primul și cel mai legat om politic de interesele lui Florian Coldea este Iulian Dumitrescu. Săltat de DNA pentru grave suspiciiuni de coruptie, aflat în control judiciar cu interdictia execrcitarii functiei, dar și autosuspedat din toate pozitiile de conducere în PNL, acesta și-a anuntat stupefiant, intentia de a candida din nou la presedintia CJ Prahova ca independent. Mai mult, culmea tupeului, Dumitrescu a pus pe masa conducerii centrale a PNL o scrisoare de sustinere semnata de 60 de primari liberali din judet.

Legaturile lui Dumitrescu cu Coldea sunt arhicunoscute în mediul politic. Dincolo de faptul că frecventeaza concomitent acelasi restaurant, și anume studio 80, cei doi sunt conectati și în mediul de bussines. Altfel, nu se poate explica protectia de care a beneficiat pana acum Iulian Dumitrescu din partea autoritatilor statului, în ciuda devoalarii uriasei sale averi și a coordonarii retelei „Albanezu”, prin intermediul careia firmele controlate de familia acestuia erau plasate cu tot cu datoriile către stat unor cetateni albanezi pe care nu i-a mai vazut nimeni vreodata, mai anunţă România TV.

Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea. Victor Ciutacu: „Așa au erupt, din nimic, tinerii multimilionari care dau de-a dura cu banii, sfidează realitățile și oamenii obișnuiți”
Atât președintele PNL al Consiliului Județean Prahova, cât și soția sa conduc în mod curent doi bolizi de lux a căror valoare cumulată este de peste 500.000 de euro. E vorba despre un Lamborghini Urus și un Bentley. Cele două autoturisme nu figurează în declarația de avere a politicianului liberal aflat în centrul unui dosar în care procurorii DNA au făcut percheziții. El a trecut în declarația de avere un autoturism Land Rover. Percheziția a vizat și reședința din cartierul de lux Stejarii din nordul Capitalei, în care Dumitrescu ar avea un apartament de 800 de mp, pentru care ar plăti o chirie lunară de 6.000 de euro, potrivit DNA.

Mai mult, potrivit unor surse DNA, citate de România TV, Iulian Dumitrescu, a cheltuit într-un an şi jumătate aproape 600.000 de euro pe produse de lux şi vacanţe, pe lista destinațiilor aflându-se Dubai, Abu Dhabi, Insulele Maldive, Capri, Mykonos și Nisa. De asemenea, 2.975.500 de lei ar fi fost cheltuiti într-un an şi șase luni pe vacanţe şi achiziţii de produse de lux. În august 2023, soţia liderului ar fi primit un ceas de 29.300 de euro, care ar fi fost plătit de cumnat. În dosar sunt mai multe denunţuri, mandate de supraveghere tehnică şi înregistrări ambientale.

 Al doilea politician care joaca sub culorile echipei Coldea este Călin Bibarț, primarul municipiului Arad, care are vechi legaturi cu fostul sef executiv al sri. Mai nou, cu sprijin intern din PSD, pe filiala Vasile Dâncu, actualul primar liberal al Aradului este anuntat pe surse drept viitorul candidat social democrat la functia pe care deja o ocupa. Director general al Regiei Autonome Zona Libera Curtici este de peste un deceniu Cristina Bibarț, care nu este nimeni alta decat nașa generalului Florian Coldea. Sotul sefei Zonei Libere Curtici este actualul primar liberal al Aradului, Călin Bibarț, care este rudă si prieten cu Coldea din frageda tinerețe.

Originar, ca si mama fostului sef operativ al SRI, din comuna Sintea Mare, unde păstoreşte o asociatie prolifică de vânătoare, Bibarț este, ca şi Coldea, nepot al celebrului general Dan Gheorghe, fost ofiter de securitate, care a detinut functii importante in mai multe servicii secrete. Ascensiunea profesionala si politica a lui Bibarț, de profesie inginer silvic, a inceput dupa ce finul Coldea a devenit primul adjunct al directorului SRI in 2005. In scurt timp varul si nașul Bibarț a fost promovat sef al Ocolului Silvic Lipova, unul din cele mai intinse si bogate ocoale silvice din judetul Arad, functie din care a putut asigura sponsorizari substantiale pentru principalul partid de guvernamant de atunci, PDL. In prima parte a anului 2016, sub guvernarea Cioloș, asupra careia Coldea a avut o mare influenta, Bibarț a fost promovat director general interimar al Romsilva, cu rang de secretar de stat, potrivit avertisment.net.

Victor Ciutacu, scandal de proporţii cu generalul Coldea: „Dacă au făcut-o ai tăi, te omor cu mâna mea!”

Ultima, dar nu cea din urma, este Clotilde Armand, primarita USR-ista a sectorului 1, sprijinita intens pentru a-și pastra pozitia și controlul asupra uriasului buget al sectorului 1. Desi inculpata intr-un dosar de incompatibilitate și conflict de interese, Clotilde Armand se incapataneaza să nu renunte la candidatura, mizand pe sprijinul informal al institutiilor statului care au ajutat-o să scape basma curata după uriasa frauda electorala de la alegerile din sectorul 1. Este evident că niciunul dintre oamenii generalului Coldea nu ar avea succes in politica și fără un spate financiar asigurat. Tocmai în acest sens, prin diversi interpusi, de la generalii Dumbrava și Cocoru si pana la copilul minune al cryptomonedelor, Ovdiu Toma a fost creata o infernala retea economica de sprijin pentru sagetile politice care ii reprezinta interesele, conchide România TV.