Baroul Bucureşti a amânat decizia de excludere din avocatură a lui Victor Ponta

Baroul Bucureşti a amânat decizia de excludere sau neexcludere din avocatură a lui Victor Ponta până când o instanţă se va pronunţa definitiv în privinţa ordinului ministrului Educaţiei de retragere a titlului de doctor în drept a fostului premier.

13 sept. 2016, 13:29
Baroul Bucureşti a amânat decizia de excludere din avocatură a lui Victor Ponta

Colegiul Baroului Bucureşti a decis să nu ia nicio decizie în privinţa dreptului de a profesa în avocatură al lui Victor Ponta, până când instanța de judecată va pronunța o decizie definitivă și irevocabilă în privinţa titlului de doctor în drept obţinut prin plagiat. După decizia CNATDCU de plagiat în cazul tezei de doctorat, Victor Ponta a făcut contestație în instanță, urmând ca judecătorii să se pronunțe pe această speță.

Avocaţii lui Victor Ponta au formulat o plângere prealabilă pentru anularea ordinului de ministru al Educaţiei din 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv că teza lui a fost plagiată. Fostul premier a depus, marţi, şi la Baroul Bucureşti mai multe documente, printre care şi o cerere de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei, depusă la Curtea de Apel Bucureşti.

Victor Ponta a precizat că plângerea prealabilă depusă la Ministerul Educaţiei pentru anularea ordinului de ministru prin care i s-a retras titlul de doctor este o procedură cerută de lege, pentru ca ulterior să se poată adresa instanţei.

„Este procedura cerută de lege, ca ulterior să mă pot adresa prin acţiune în contencios administrativ la Curtea de Apel”, a precizat Victor Ponta.

Citeşte şi: Victor Ponta a contestat ordinul de revocare a titlului de doctor. Care este planul fostului premier