Baschetbalist român, acuzat de viol în SUA. Are doar 20 de ani şi riscă închisoare pe viaţă

Mihai Cârcoană, unul dintre cei mai talentaţi jucători români de baschet, a fost reţinut şi acuzat de viol, după ce ar fi comis fapta într-un campus studenţesc al Universităţii Dakota de Sud, chiar după petrecerea de ziua sa de naştere.

12 dec. 2022, 09:45
Baschetbalist român, acuzat de viol în SUA. Are doar 20 de ani şi riscă închisoare pe viaţă
Mihai Cârcoană, acuzat de viol în SUA. Are doar 20 de ani şi riscă închisoare pe viaţă

Baschetbalist român, acuzat de viol în SUA. Mihai Cârcoană este student şi jucător al Universităţii South Dakota din Vermillion, iar acum a fost arestat sub acuzaţia de viol de gradul doi.  Agresiunea sexuală ar fi avut loc în camera sportivului. Se pare că cei doi se cunoşteau, iar tânăra şi-a sunat prietenii şi i-a rugat să vină după ea. Românul i-a luat telefonul, ar fi lovit-o şi ar fi violat-o! Victima a ajuns la spital şi a depus plângere, iar câteva ore mai târziu, Mihai Cârcoană a fost arestat de poliţiştii din Vermillion, anunţă Observator News.

Citeşte şi: Cine e Eric, chirurgul estetician care s-a sinucis după ce mai multe paciente l-au acuzat că le-a drogat și violat. Faptele oribile s-ar fi întâmplat în timpul procedurilor medicale

Părinţii tânărului, stabiliţi în Luduş, Mureş, spun că nu au reuşit să ia până acum legătura cu acesta, dar susţin că au încredere deplină în fiul lor, care ar fi nevinovat: „N-a avut probleme nimeni cu el. A fost un copil foarte cumsecade. Anturajul, poate… Şi aici la şcoală n-a făcut probleme niciodată. Îi plăcea sportul. Era bucuros că merge la o echipă bună în State. Toată lumea este şocată. A fost ziua lui de naştere”.

Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet, a reacţionat după teribila veste. „Facem o strategie acum. Nu am reuşit să luăm legătura cu el şi să vedem exact ce s-a întâmplat. Am intrat în corespondeţă cu Universitatea”, a spus Carmen Tocală.

Citeşte şi: O influenceriţă a fost drogată şi violată înainte de Revelion: „Aveam umflături pe cap și răni în zonele intime”

Mihai Cârcoană a jucat în adolescenţă la U Cluj-Napoca şi a fost convocat la echipa naţională under 16 şi 18. În mai 2019 a devenit campion naţional la juniori şi a fost desemnat cel mai bun sportiv al turneului final de la Oradea. Acum riscă să stea după gratii cel puţin şapte ani şi jumătate, iar în cel mai rău caz şi-ar putea petrece tot restul vieţii în închisoare!