Baseball în România, pentru o cauză nobilă

Reprezentanții Federației Române de Baseball și atletul Marian Oprea – laureat cu argint la Jocurile Olimpice de vară din 2004 de la Atena, s-au bucurat de o zi superbă de primăvară alături de copiii Casei Sf. Iosif din Capitală, unde au participat la invitația Ambasadei Stetelor Unite la București și a American Councils for International Education – România, la o acțiune de voluntariat în cadrul proiectului "4/4 pentru prieteni".

05 apr. 2018, 16:19

Realizarea acestui proiect a pornit de la gândurile exprimate de activistul american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”. Creat în memoria sa „4/4 pentru prieteni” își propune să celebreze la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Nici ziua de 4 Aprilie nu a fost aleasă întâmplător, pentru că pe 4 Aprilie 2018 s-au comemorat 50 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr.

Despre prietenie a fost vorba și ieri, când reprezentanții echipei de baseball a României s-au jucat și i-au inițiat pe cei mici în tainele jocului „Baseball 5”. Cum altfel, un joc de echipă, în care legăturile dintre componenții ei sunt cele mai importante iar strânsa prietenie dintre aceștia va conduce mereu spre victorie. O victorie de echipă, o victorie pentru oameni, o victorie pentru viitor, indiferent de rezultatul final al jocului în sine.

Evenimentul a fost o reușită totală. Drept mărturie fiind bucuria copiiilor, exprimată sincer pe chipul lor și a legăturilor dintre ei care pot reprezenta prietenii strânse care vor rezista în timp. Lucrurile simple pot face copiii fericiți iar fericirea lor înseamnă reușita unui societăți unite pentru viitor.