Băsescu a promulgat legea privind amânarea plăţii salariilor cîştigate în instanţă

Șeful statului a semnat astăzi decretul de promulgare a legii care va permite Guvernului ca plata drepturilor bănești pe care salariații din sectorul public le-au câștigat în instanță să fie făcută eșalonat până în 2016.

02 dec. 2011, 14:41
Băsescu a promulgat legea privind amânarea plăţii salariilor cîştigate în instanţă

Traian Băsescu a trimis la promulgare forma modificată de către Camera Deputaților a Ordonanței de Guvern prin care termenul-limită pentru plata sumelor pentru bugetarii care și-au câștigat drepturile bănești în instanță a fost prelungit de la 31 decembrie 2012 la 31 decembrie 2016, informează Agerpres.

USL a contestat la Curtea Constituțională actul normativ pe motiv că încalcă dreptul la proprietate, precum și dreptul de liber acces la justiție.

Luni, însă judecătorii CCR au decis că legea este constituțională.

În mai multe intervenții publice, președintele Băsescu a criticat faptul că instanțele au ajuns să impună Guvernului politica salarială față de angajații din sectorul public și că statul este nevoit să plătească sume imense pentru plata drepturilor câștigate în tribunale.

„E o veselie totală. De unde scoate Guvernul nouă miliarde de lei pentru a-şi arăta respectul faţă de hotărârile judecătoreşti? Poate indicaţi şi sursa de finanţare”, a spus Băsescu pe 3 noiembrie, la întrunirea comisiei pentru monitorizarea progreselor în privința reformelor sistemului judiciar și a luptei anticorupție.