Băsescu admite că l-a sunat pe procurorul general: Nu a răspuns. N-are nici o legătură cu Nana VIDEO

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a confirmat spusele procurorului general, Tiberiu Niţu, potrivit căruia fostul şef al statului ar fi sunat la cabinetul său. Băsescu a precizat că nu intenţiona să vorbească cu Niţu despre sechestrul pus de procurori pe terenul de la Nana.

18 mart. 2015, 18:13
Băsescu admite că l-a sunat pe procurorul general: Nu a răspuns. N-are nici o legătură cu Nana VIDEO

Traian Băsescu a confirmat, miercuri seara, telefonul dat la cabinetul lui Niţu, însă a refuzat să precizeze cu ce intenţii a făcut-o, din moment ce procurorul general nu a răspuns, iar convorbirea nu a avut loc.”Orice aş zice, aţi spune ‘Da’ de unde ştim că nu-i aşa?’ „, a motivat Băsescu refuzul de a-şi detalia intenţiile

Sper că veţi vedea în zilele următoare de ce l-am sunat„, a adăugat fostul preşedinte. Întrebat dacă intenţiona să vorbească despre sechestrul pus de către procurori pe o serie de terenuri de la Nana, Traian Băsescu a răspuns: „N-are nici o legătură cu Nana„.

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat, miercuri, că fostul preşedinte Traian Băsescu a sunat la cabinetul său, după ce a fost pus sechestru pe terenurile deţinute de fiica fostului şef al statului, la Nana.

Întrebat de jurnalişti dacă Traian Băsescu l-a sunat după ce s-a pus sechestru pe terenurile de la Nana, Tiberiu Niţu a declarat: „Da, a sunat la cabinet.”

Procurorul general a adăugat că nu ştie motivul pentru care a fost sunat şi că, de fapt, nu a purtat nicio discuţie cu fostul şef de stat.

„Cel care iniţiază un apel ştie de ce îl iniţiază şi pentru ce. Nu am răspuns. Nu am avut nicio discuţie cu dumnealui”, a precizat Tiberiu Niţu, înaintea şedinţei secţiei pentru procurori a CSM.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală în 134 martie împotriva a 11 persoane în dosarul care are ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana.

Ioana Băsescu are terenul de la Nana pus sub sechestru, în aceeaşi situaţie aflându-se peste 100 de săteni. Decizia a fost luată în dosarul în care procurorii cercetează modul în care s-au făcut retrocedările de terenuri din comuna din Călăraşi.