Băsescu: Am discutat cu procurori care, râzând, îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare

Fostul președinte Traian Băsescu susține că printre judecători și procurori sunt, ca și în politică, atât oameni buni, cât și oameni fără caracter, și că a discutat cu procurori care "își enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare".

29 oct. 2015, 03:36
Băsescu: Am discutat cu procurori care, râzând, îşi enumerau scalpurile de politicieni de la cingătoare

„Eu am discutat cu procurori care, râzând, își enumerau numărul de scalpuri de politicieni pe care le au la cingătoare: eu l-am arestat pe ăla, eu l-am arestat pe ăla. Să nu credeți că procurorii sunt niște dumnezei și că printre ei nu sunt și oameni fără caracter și oameni corupți. Dar sunt și oameni foarte buni, la fel ca și în politică. Aproape zilnic aflăm de om politic pus urmărire penală sau cu cerere de arestare și cu aceeași frecvență aflăm despre judecători care au cerut șpagă, procuror care a cerut șpagă”, a spus Băsescu miercuri seară la B1 TV.

El a adăugat că, deși în justiție s-au făcut progrese, există încă „multă nedreptate” în sistem.

„Justiția a făcut progrese enorme față de 2004, dar nu vă amăgiți că justiția este spectacolul pe care îl vedem televizat. Este multă nedreptate încă în justiție în țară la parchetele și la judecătoriile mici. (…) Îmi aduc aminte câte zeci de mii de sesizări, de nedreptăți, de tergiversări, de hotărâri judecătorești definitive și irevocabile nedrepte veneau la Președinție și le trimiteam și eu la CSM”, a precizat fostul președinte.