Băsescu: Am discutat cu Van Rompuy o strategie de ieşire din MCV după luna decembrie VIDEO

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la finalul întrevederii cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, că a discutat cu acesta despre o "strategie" de ieşire a României din Mecanismul de Cooperare şi Verificare, după luna decembrie.

25 apr. 2013, 15:03
Băsescu: Am discutat cu Van Rompuy o strategie de ieşire din MCV după luna decembrie VIDEO

„Am abordat în discuţiile cu domnul preşedinte şi problemele de interes direct pentru România, problema Schengen, problema MCV şi analiza după decembrie a unei proceduri de ieşire, o strategie de ieşire din acest mecanism”, a declarat Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Noi rapoarte MCV pentru România şi Bulgaria vor fi prezentate în luna decembrie a acestui an.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la finele lunii martie, că va trimite preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, o scrisoare în care va solicita puncte şi ţinte concrete pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Eurodeputaţii USL au cerut, tot în martie, într-o dezbatere în plenul Parlamentului European, un calendar de încheiere a monitorizării României şi Bulgariei prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), reprezentantul Comisiei Europene arătând însă că aceasta va continua ca şi până acum.

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, se află într-o vizită în Bucureşti şi se va întâlni, de asemenea, cu premierul Victor Ponta.