Băsescu: Fiica mea a încălcat legea bancară. CEC poate REZILIA contractul

Traian Băsescu a declarat că a rugat-o pe fiica sa să publice contractul de împrumut de la CEC, pentru a pune capăt speculaţiilor pe această chestiune. Totuşi, prin acest gest, el a încălcat legea bancară, a pus în pericol CEC-ul, iar banca are acum dreptul să rezilieze contractul, a mai spus şeful statului.

12 dec. 2013, 11:13
Băsescu: Fiica mea a încălcat legea bancară. CEC poate REZILIA contractul

„Am rugat-o pe fiica mea să publice contractul, pentru a pune capăt speculaţiilor. Ştiu că am încălcat legea bancară prin publicarea lui, dar am vrut s-o fac ca să se vadă negru pe alb toate condiţiile din creditare. Am pus însă în pericol CEC-ul. Şi CEC-ul are dreptul acum să rezilieze acest contract”, a declarat şeful statului. Preşedintele a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu.

Radu Gheţea, preşedintele CEC, a declarat că nu au fost încălcate normele Băncii Naţionale a României (BNR) şi nici cele ale CEC-ului în creditul acordat Ioanei Băsescu, fiica preşedintelui. El a mai spus că va face alte declaraţii după ce se va finaliza investigaţia Parlamentului asupra instituţiei bancare. „Vă spun că nu s-au încălcat normele BNR şi CEC în creditul acordat Ioanei Băsescu. Totuşi, voi face mai multe declaraţii după ce se va finaliza investigaţia Parlamentului. Există o comisie de la BNR care va investiga activitatea CEC, există şi subcomisia parlamentară. Să vină, să verifice activitatea de creditarea. Mai mult voi declara după ce aceste anchete vor fi finalizate”, a spus Gheţea.

Numele său a început să fie vehiculat frecvent după tranzacţia recentă prin care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, a cumpărat un teren agricol de circa 300 de hectare. Pentru achiziţia acestui teren, ea a contract un credit de la CEC.

VEZI SI: Adrian Vasilescu: Nu există probleme în creditul luat de Ioana Băsescu de la CEC. Am citit contractul

Traian Băsescu, despre unirea cu R. Moldova: Mă voi ocupa de acest proiect după ce termin mandatul