Băsescu: Am ştiut de la 19 fără 5 de accidentul din Muntenegru. Nu cred că Ponta nu a fost informat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că el ştia de accidentul produs în Muntenegru de la ora 19 fără cinci minute şi că nu crede că premierul Victor Ponta nu fusese şi el informat, deşi era în Piaţa Constituţiei şi juca baschet.

04 iul. 2013, 19:33
Băsescu: Am ştiut de la 19 fără 5 de accidentul din Muntenegru. Nu cred că Ponta nu a fost informat

Mobilizarea instituţiilor a fost bună, dar comunicarea catastrofală, iar reacţia iniţială a premierului… Eu am ştiut, deci la 19 fără 5 minute ştiam. Nu cred că premierul, care era în Piaţa Constituţiei, la baschet, nu a fost informat şi el. Nu cred. Dar nu au realizat gravitatea incidentului„, a afirmat Traian Băsescu, la Digi 24.

El a spus că implicarea secretarului de stat de la Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a demonstrat că statul român are capacitatea să îşi repatrieze cetăţenii decedaţi sau aflaţi într-o situaţie dificilă.

„Dar comunicarea a fost catastrofală şi norocul premierului a fost că Arafat, dacă a văzut că el joacă baschet, s-a apucat să îşi facă treaba”, a afirmat Băsescu.

El a mai apreciat şi prestaţia ambasadorului României în Muntenegru, Mihail Florovici, care „şi-a făcut treaba”.

Premierul Victor Ponta declara, pe 24 iunie, că a aflat despre accidentul din Muntenegru pe 23 iunie, duminică, la ora 22.55, când a fost sunat de către subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, moment din care a luat legătura cu miniştrii cu atribuţii.

Ministerul român al Afacerilor Externe a transmis duminică seara, la ora 22.31, un comunicat în care informa că un autocar cu turişti s-a prăbuşit sâmbătă într-o prăpastie de 30 de metri din Muntenegru, iar din primele cercetări „se pare că printre victimele accidentului se află şi cetăţeni români”.

Citeşte şi Băsescu: Ponta mai are ani buni până să devină premier acceptabil, eu sunt mult mai bun decât el