Băsescu: Avem 40.000 de militari care au fost în Afganistan şi Irak, Rusia nu a mai fost în război de 15 ani

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi că armata Rusiei nu a mai fost în război de când a părăsit Afganistanul, pe când România are 40.000 de militari "foarte bine instruiţi" care tocmai şi-au terminat misiunile în Afganistan şi Irak, însă a precizat că pentru ţara noastră nu este "niciun risc de război".

06 mai 2014, 10:20
Băsescu: Avem 40.000 de militari care au fost în Afganistan şi Irak, Rusia nu a mai fost în război de 15 ani

„Trebuie ţinut cont de faptul că Federaţia Rusă n-a mai avut armata în război de când a părăsit Afganistanul, acum vreo 15 ani, iar România are 40.000 de militari care tocmai şi-au terminat misiunile în Irak şi Afganistan, deci militari foarte bine instruiţi şi cu o tehnică de luptă corespunzătoare”, a declarat Băsescu, potrivit Agerpres.

El a precizat însă că „e loc pentru mai bine”.

„În loc de MiG-uri LanceR să ai F-16, în loc de ştiu eu ce tanc T-76 să ai tanc american M1, cum avem tancurile Ghepard deja în dotarea Armatei Române sau maşini de luptă blindate Piranha, care înseamnă ultima tehnologie în materie de maşini blindate şi care alături de vechile noastre transportoare pot face faţă misiunilor pe care le avem”, a adăugat şeful statului.

Băsescu a arătat că pentru sarcinile pe care le are legat de calitatea de membru al NATO, România se află din punct de vedere militar la potenţialul la care s-a angajat.