Băsescu: Banii de la Dragnea sunt electorali, pentru primari. Unii aşa lucrează, dacă primesc fise în tonomat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că insistă ca din bugetul Ministerului Dezvoltării să se ia fonduri pentru acoperirea majorării accizei la combustibil, potrivit Agerpres. În opinia şefului statului, aceşti bani sunt "electorali", iar mulţi primari funcţionează doar dacă primesc "fisele în tonomat".

03 dec. 2013, 18:34
Băsescu: Banii de la Dragnea sunt electorali, pentru primari. Unii aşa lucrează, dacă primesc fise în tonomat

„De ce insist să se facă tăierile de la domnul Dragnea? Pentru că aceştia sunt bani electorali, destinaţi mobilizării primarilor, cărora să li se acorde sume de bani încă de la începutul anului, pentru a fi mobilizaţi pentru alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Se pare că mulţi primari numai aşa funcţionează, dacă primesc fisele în tonomat, altfel nu cântă la alegeri”, a spus Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele a spus că discuţia cu premierul a fost „calmă şi civilizată” şi că mesajului lui Victor Ponta a fost „nouă ne-a dat poporul 70%, aşa că introducem taxa, ca să putem da bani lui Dragnea, să îi servească pe baroni, baroneţi şi baronaşi”.

„Eu au spus «Nouă ne-a dat poporul 70%, aşa că noi introducem taxa, ca să putem da bani lui Dragnea, ca să îi servească pe baroni, baroneţi şi baronaşi»”, a spus Băsescu despre întâlnirea cu premierul, la care au participat şi miniştrii Daniel Chiţoiu şi Liviu Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Cam asta despre discuţia de astăzi”, a mai spus şeful statului, care nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor: „Ce să facem cu întrebările, când v-am reprodus tot ce era de reprodus aici?”.

Preşedintele Băsescu a discutat, marţi, la Cotroceni, cu premierul Ponta, la întâlnire fiind prezenţi miniştrii Chiţoiu şi Voinea, precum şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Şeful statului a afirmat, în declaraţia de presă susţinută după întâlnirea de la Palatul Cotroceni, că punctul de vedere al lui Victor Ponta a rămas „inflexibil”, respectiv că va fi introdusă taxa suplimentară la combustibili.

Anterior afirmaţiei lui Băsescu, premierul Victor Ponta a declarat că preşedintele nu şi-a schimbat poziţia faţă de proiectul de buget, care a fost extrem de „inflexibilă”, iar singura rugăminte a Guvernului a fost, în aceste condiţii, să nu tergiverseze excesiv de mult aprobarea bugetului.

VEZI SI:

Băsescu: Dacă bugetul e adoptat la fel la reexaminare, sunt obligat să îl promulg. Dar pot să-l atac la CC