Băsescu: Cioloş nu vrea să se bage în mizeria politică, dar nu poţi să mănânci griş cu lapte şi să nu ţi se scurgă pe lângă

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, susţine, într-un interviu acordat News.ro, că ceea ce face premierul Dacian Cioloş este necinstit, pentru că spune că nu vrea partide, dar face campanie pentru PNL, iar dacă după alegeri se va ajunge în Parlament cu varianta Cioloş premier, PMP va vota împotrivă.

22 nov. 2016, 15:47
Băsescu: Cioloş nu vrea să se bage în mizeria politică, dar nu poţi să mănânci griş cu lapte şi să nu ţi se scurgă pe lângă

Traian Băsescu susţine că varianta Cioloş premier este ”incorectă”. ”Ştiţi cum e? E ca unul care stă în tribună la un meci de tenis, se uită cum merge mingea şi, la sfârşit, în loc să se dea cupa câştigătorului din teren, se înmânează unuia din tribune. E caraghios”, a declarat Traian Băsescu, potrivit news.ro.

Întrebat dacă PMP l-ar susţine pe Dacian Cioloş premier, Traian Băsescu a răspuns: ”Nu. PMP, cu cei opt parlamentari pe care îi avea, a votat împotriva învestirii Guvernului Cioloş, ca idee de Guvern tehnocrat, iar ce face Dacian Cioloş acum nu e cinstit. El vrea să fie prim-ministru, nu vrea să se bage în ceea ce el consideră a fi mizeria politică şi trebuie spus că nu poţi să mănânci griş cu lapte şi să nu ţi se scurgă pe lângă”.

Băsescu a subliniat că, dacă se ajunge în Parlament cu varianta Cioloş premier, nu ar fi de cord ca PMP să voteze pentru: ”N-aş fi de acord, măcar şi pentru incorectitudinea cu care se manifestă în timpul acestei campanii. Spune că nu vrea partide, dar face campanie pentru PNL. E incorect”.

Întrebat dacă din actualul Cabinet Cioloş vede oameni capabili care ar putea să rămână sau ar trebui să rămână şi după alegeri, liderul PMP a spus că nu crede în guvern tehnocrat.

”Pentru mine, valoarea este zero a unui astfel de Guvern. Chiar ei s-au autodefinit ca fiind Guvernul zero şi zero rămâne. Le observ tupeul miniştrilor, agresivitatea miniştrilor, capacitatea de propagandă a miniştrilor lui Cioloş, dar în spatele lor e un hău. Şi de experienţă de guvernare, şi de cunoştinţe legate de sistemele pe care le conduc. Uitaţi-vă la sănătate. Tot timpul auzim: nu mai sunt vaccinuri pentru bebeluşi”, a mai declarat Traian Băsescu.