Băsescu consideră că responsabil pentru ruperea USL este Victor Ponta

Președintele țării Traian Băsescu consideră că responsabil pentru ruperea USL este Victor Ponta.

02 mart. 2014, 10:53
Băsescu consideră că responsabil pentru ruperea USL este Victor Ponta

„Sigur, a avut un PR excepțional în raport cu Crin Antonescu. (…) Era vorba de modificarea unui singur articol prin care Iohannis (Klaus Iohannis n.r.) să poată fi viceprim-ministru și să răspundă de ministerele economice. Aceasta era cerința liberalilor. A refuzat-o Victor Ponta, în schimb acum se duce (în Parlament n.r.) cu o modificare consistentă și de program de structură politică și de reorganizare guvernamentală”, a spus șeful statului, potrivit Agerpres.

Traian Băsescu: Iohannis ar câştiga alegerile prezidenţiale. Ar primi şi votul meu

În opinia sa, destrămarea Uniunii Social Liberale este un lucru rău, ”o prostie”.

„Nici acum nu îmi vine să cred că au făcut o asemenea prostie. Unii spun că este bine (că s-a rupt USL n.r.). Eu spun că este rău. Aveau o majoritate certă, fără complicații la programul de guvernare.

Traian Băsescu: Nu-l mai desemnez din nou premier pe Victor Ponta

Nu voi înțelege niciodată cum doi oameni politici care se pretind responsabili, având o astfel de majoritate care le permitea să revizuiască corect Constituția, să facă reorganizare administrativă, au renunțat la această majoritate. Este clar că Victor Ponta este cel care a creat condițiile și Crin Antonescu le-a acceptat până la urmă”, a mai spus Traian Băsescu.