Băsescu: Cred că e o lacună a legii că se schimbă şefii CSM în fiecare an

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, că este "o lacună a legii" faptul că în fiecare an trebuie făcute alegeri pentru şefia CSM, el spunând totodată că nu este îngrijorat că alegerile de astăzi de la CSM vor schimba trendul în justiţie.

06 ian. 2014, 09:16
Băsescu: Cred că e o lacună a legii că se schimbă şefii CSM în fiecare an

Întrebat dacă crede că se schimbă trendul reformist din CSM, Băsescu a spus că „legea este de aşa natură”, obligând la schimbarea şefilor în fiecare an.

„Acolo e legea de aşa natură, îi obligă la schimbarea şefilor în fiecare an. Cred că este o lacună a legii. E clar că nu toţi oamenii sunt de acelaşi calibru în CSM sau cu acelaşi nivel de credibilitate la opinia publică. Nu aş spune că sunt ingrijiorat că alegerile de azi vor schimba un trend în justiţie, că oamenii cheie în justiţie sunt preşedintele şi vicepreşedinţii Înaltei Curţi, ai DNA, DIICOT. Aici sunt cheile în justiţie, CSM e cel care administrează justiţia, având ca principale atribuţii şi partea de inspecţie şi partea de apărare a prestigiului magistraţilor. Dar îmi doresc ca politicul să iasă cât mai mult din sfera justiţiei”, a afirmat preşedintele la B1 TV.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, luni, la şedinţa plenului CSM, în care va fi aleasă viitoarea conducere a instituţiei, respectiv preşedintele şi vicepreşedintele instituţiei pentru anul în curs.

Judecătorul Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte.