Băsescu: Cred că Robert Cazanciuc va demisiona. A minţit

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi, la B1TV, că are speranţa că Robert Cazanciuc va demisiona din funcţia de ministru al Justiţiei "pentru că e clar că a minţit" în cazul Duicu.

05 aug. 2014, 15:08
Băsescu: Cred că Robert Cazanciuc va demisiona. A minţit

„Este clar că dl Cazanciu a minţit. Aştept de la el un comportament specific unui mistru al Justitiei într-un stat civilizat. Poţi să faci greşeli, când îţi dai seama nu ai decât să recunoşti public. (…)Minciuna la ministrul Justitie îl descalifică. Am speranta ca fara a fi dat afara, fara a fi remaniat, va astepta un moment si va parasi guvernul pentru aceasta minciuna, sunt doua documente, unul semnat de secretarul general, altul de el insusi”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

În opinia şefului statului, „exista o singura explicatie in care nu s-ar produce” plecarea lui Robert Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei, „cumetria”.

„Eu cred ca dl Cazanciuc va demisiona, exista o singura explicatie in care nu s-ar produce, cumetria. E cumatrul Ponta, cu cumatrul Cazanciu, cu cumatrul Oprea, guvernul cam e controlat de familie, ori multe lucruri s-ar putea stabili ca intre cumetri. Un ministru care a mintit deliberat pleaca”, a completat Traian Băsescu.

Hotnews.ro a publicat recent documente care arată că ministrul Justiei, Robert Cazanciuc, a mintit cand a negat ca ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea la o functie de conducere in DNA. O adresa semnata de ministrul justitiei dovedeste ca Robert Cazaniuc a trimis la CSM, in septembrie 2013, propunerea ca Elisabeta Ponea sa fie numita in functia de sef al Directiei Judiciare din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. 

Elisabeta Ponea este sotia sefului IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, acuzat de cumparare de influenta in dosarul Duicu. Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe fostul sef al CJ Mehedinti, Adrian Duicu, acuzat, intre altele, de trafic de influenta in favoarea sotilor Ponea.