Băsescu dă piept cu mulţimea la Arcul de Triumf. Află unde petrec ceilalţi politicieni 1 Decembrie

Preşedintele Băsescueste prezent joi  în Capitală la ceremoniile de sărbătorire a Zilei Naţionale a României. Reamintim că anul trecut, şeful statului a lipsit, fiind plecat în vizită oficială în Kazahstan. Au fost atunci voci care susţineau că vizita din Kazahstan a fost o scuză pentru a nu da ochii cu românii nemulţumiţi.

30 nov. 2011, 20:51
Băsescu dă piept cu mulţimea la Arcul de Triumf. Află unde petrec ceilalţi politicieni 1 Decembrie

Traian Băsescu participă de 1 Decembrie, în Capitală, la ceremoniile militare organizat în Piaţa Arcului de Triumf, după cum ne informează Administratia Prezidentiala. Băsescu spulberă astfel suspansul creeat de posibila sa absenţă de la manifestaţiile Zilei Naţionale. Preşedintele Senatului, Vasile Blaga a confirmat pentru RTV.net participarea la ceremonia de la Arcul de Triumf din Capitală.

Amintim că în urmă cu un an şeful statului nu a fost în ţară de 1 Decembrie, efectuând o vizită oficială în Kazahstan, la summitul OSCE. Absenţa sa de la ceremoniile de Ziua Naţională reprezenta atunci o premieră de când fusese ales preşedinte.

Deşi s-a scuzat atunci, susţinând că nu putea lipsi de la summitul din ţara de la Răsărit, unii analişti politici au speculat că a preferat să găsească o scuză pentru a nu da ochii cu oamenii nemulţumiţi. Reamintim că din mai 2010, de când a anunţat tăierea salariilor cu 25%, popularitatea preşedintelui s-a prăbuşit. Iar celebrele băi de mulţime cu care ne obişnuise au dispărut. Mai mult, şeful statului a şi fost huiduit, la Iaşi anul acesta, la evenimentele prilejuite de Mica Unire de la 24 ianuarie 1859.

Unde merg ceilalţi politicieni

Ziua României este sărbătorită cu mult fast şi la Alba Iulia. Manifestări şi ceremonii vor avea loc la Statuia lui Mihai Viteazu, dar şi la Catedrala Încoronării. La evenimentele de la Alba Iulia participă premierul Emil Boc, ministrul de Interne, Traian Igaş, şi mai mulţi reprezentanţi ai partidelor politice.

La Alba Iulia se vor duce însă liderii USL. „Ceea ce o să le urez românilor, joi, la Alba Iulia, alături de Crin Antonescu şi Daniel Constantin, este să rezistăm, să trecem peste acest moment foarte greu pentru ţara noastră şi să ştim cu toţii că este ultimul 1 Decembrie pe care îl mai avem sub regimul Băsescu”, a declarat Ponta.