Băsescu: Dacă UE nu renunţă la povestea Europei sociale, să ne pregătim pentru REDUCEREA nivelului de trai

Traian Băsescu a declarat, vineri, că motivele pentru care statele Uniunii Europene au decis să adopte, în perioada crizei economice, măsuri de austeritate rămân valabile, fiind nevoie ca România să continue politica de consolidare fiscală la care s-a angajat în anii precedenţi.

29 aug. 2014, 10:45
Băsescu: Dacă UE nu renunţă la povestea Europei sociale, să ne pregătim pentru REDUCEREA nivelului de trai

Proiectul de deplină integrare europeană a României nu este pe deplin încheiat, dar nici rămas în urmă. România a înţeles că nu trebuie să se decupleze de Eurogrup, prin decuplarea de la toate exigenţele documentelor adoptate în perioada crizei”, a declarat Traian Băsescu referindu-se la măsurile de austeritate convenite de liderii europeni în anii anteriori, dintre care cea mai importantă este adoptarea Tratatului Fiscal, prin care părţile semnatare se angajau să reducă nivelul datoriei publice şi al deficitului bugetar.

Şeful statului le-a spus ambasadorilor prezenţi la reuniunea anuală a diplomaţiei că discuţiile de la nivel european de după încheierea crizei economice au dus la concluzia că statele Uniunii Europene trebuie să păstreze disciplina bugetară şi să reducă deficitele bugetare uriaşe care au amplificat criza.

Politica asigurării bunăstării prin împrumuturi a luat sfârşit (…) Dacă Uniunea Europeană nu va înţelege să renunţe la povestea Europei sociale în favoarea Europei competitive, ne pregătim să reducem continuu nivelul de trai al cetăţenilor europeni„, a spus Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, revenirea la un nivel mare de îndatorare a statelor nu va face decât să afecteze pe termen lung dezvoltarea şi competitivitatea UE.

Citeşte şi Băsescu: Teoria că nu avem nevoie de austeritate e o abordare greşită VIDEO