Băsescu: De la 1 ianuarie s-au introdus 35 de taxe noi. Boc a trecut prin criză şi nu a mărit taxele

Traian Băsescu a declarat că s-au introdus circa 34-35 de taxe noi începând din acest an, inclusiv recalcularea acizei la benzină. Şeful statului a făcut o comparaţie cu Emil Boc şi a spus că acesta a trecut prin criză şi tot nu a majorat taxele. În plus, Băsescu a declarat că se va lupta ca taxa pe benzină, pentru care a luptat anul trecut, să nu se aplice deloc în acest an.

06 ian. 2014, 10:25
Băsescu: De la 1 ianuarie s-au introdus 35 de taxe noi. Boc a trecut prin criză şi nu a mărit taxele

„De la 1 ianuarie s-au introdus circa 35 de taxe de noi, inclusiv acest mod de recalculare a accizei la benzină. Au ales alt curs de schimb. Să nu uităm, Boc a trecut prin criză fără să mărească taxele. Dar vă garantez, nu se va introduce taxa pe benzină, aceasta va fi bătălia mea, nu cu guvernul, ci pentru România. Şi de ce se face? Pentru că Dragnea să care bani la primari. Sunt bani pentru clientela politica”, a declarat şeful statului.

În acest context, el s-a arătat sceptic în privinţa reducerii CAS-ului. Băsescu crede că e posibilă scăderea CAS-ului, poate nu cu 5 procente, dar cu 2-3. Dar cu o singură condiţie, cu o mai bună colectare a veniturilor la bugetul de stat, a subliniat preşedintele.

VEZI SI:

Cozi interminabile la taxe. Cine le plăteşte până la 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%