Traian Băsescu: Decât să POMPĂM BANI primarilor pentru campania electorală, mai bine îi dăm armatei

Traian Băsescu a criticat, vineri, Guvernul pentru subfinanţarea armatei susţinând că acesta preferă să le dea bani primarilor pentru campania electorală în loc să asigure fondurile necesare pentru creşterea nivelului de securitate al României.

29 aug. 2014, 10:19
Traian Băsescu: Decât să POMPĂM BANI primarilor pentru campania electorală, mai bine îi dăm armatei

La Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, preşedintele României a afirmat că ţara noastră nu-şi mai permite să amâne alocarea de fonduri suplimentare armatei pentru a-şi îndeplini obligaţiile asumate faţă de NATO, mai ales în contextul în care conflictul din Ucraina riscă să se prelungească în urma intervenţiei Rusiei.

Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul Uniunii Europene, care a afectat şi România puternic în perioada 2009-2010. Nu mai suntem în situaţia de criză şi poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campanie electorală, mai bine punem la dispoziţia armatei resursele necesare, ca armata română să fie un partener viabil al statelor din NATO”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu cere UE şi NATO să trimită ARMAMENT Ucrainei: Armata ucraineană riscă un MĂCEL

Acesta a apreciat ca imoral să ceri NATO să te apere în condiţiile în care România nu a alocat până acum armatei banii la nivelul pe care l-a promis odată cu intrare în Alianţă. Băsescu a invocat, de asemenea, că şi preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a solicitate ţărilor NATO din regiune, în două rânduri, să aloce apărării fonduri suficiente.

Nu putem transfera responsabilitatea securităţii naţionale a României către Statele Unite. Mi se pare inacceptabil să stabileşti ca prioritate alimentarea primarilor pentru campanie şi să nu priveşti la nevoile armatei de operaţionalizare a capacităţilor de securitate”, a mai spus Traian Băsescu.

ALEŞII LOCALI îşi pot SCHIMBA PARTIDUL timp de 45 de zile. Guvernul a ADOPTAT ordonanţa privind migraţia