Băsescu, despre alegerile PSD: S-a schimbat un om care încalcă legea cu unul care aproape sigur a încălcat-o

Traian Băsescu a vorbit, luni seară, la postul public de televiziune despre alegerile de duminică din interiorul PSD, în urma cărora Liviu Dragnea a fost ales noul preşedinte al partidului. Fostul preşedinte a spus că "PSD va fi mult mai puţin credibil" de acum înainte şi că Liviu Dragnea a avut nevoie să voteze tot activul de partid pentru a-i legitima următoarele acţiuni.

12 oct. 2015, 18:56
Băsescu, despre alegerile PSD: S-a schimbat un om care încalcă legea cu unul care aproape sigur a încălcat-o

Liviu Dragnea a candidat, duminică, la alegerile pentru funcţia de preşedinte al PSD, el fiind şi unicul candidat. Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că de când se află pe scena politică nu a mai auzit de scrutine interne cu un singur candidat, dar că rezultatul obţinut de Dragnea îi va da o „putere credibilă”.

Am fost foarte ingrijorat ca s-ar putea sa nu iasa Dragnea. (…) Nu am auzit de cand sunt in viata politica sa faci asemenea scrutine interne cand ai un singur candidat. Rezultatul, care inteleg ca inca nu a fost anuntat oficial, probabil va fi 99,99%. Nu se cade la un asemenea lider sa nu ai 99%, cum avea si predecesorul sau dinainte de Revolutie. Dragnea a avut nevoie sa voteze tot activul de partid pentru a-i legitima urmatoarele actiuni. Rezultatul ii va da lui Dragnea o putere incredibila, in raport cu Guvernul, dar şi in interiorul partidului„, a spus Traian Băsescu.

Acesta se întreabă cât de credibilă este lupta împotriva corupţiei, atâta vreme cât PSD a ales la conducere „un om condamnat în prima instanţă pentru frauda electorală”, iar fostul lider Victor Ponta a fost trimis în judecată.

Ponta a demisionat din motive legate de justiție (…) și nu este încă în situația de a fi fost condamnat măcar într-o primă instanță. Dragnea, care este condamnat în primă instanță la Înalta Curte, a devenit președintele partidului. S-a schimbat un presupus om care a încălcat legea cu unul care aproape sigur a încălcat, pentru că prima instanță l-a condamnat. Va aparea intrebarea: Cât de credibilă e susținerea luptei anticorupție clamată de PSD, atâta timp cât acest partid in corpore, cu 97% sau 99%, alege în fruntea lui un om care a fost deja condamnat pentru nimic altceva decât fraudă electorală într-o primă instanță?„, a mai precizat Traian Băsescu.

Băsescu, Dacă i se va întinde mâna unor negocieri, Dragnea le va face

Băsescu a mai spus că îl cunoaşte foarte bine pe Liviu Dragnea, pe care l-a descris drept un „băiat isteţ” şi „alunecos” şi a precizat că în mod categoric acesta ar negocia schimbarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, dacă preşedintele l-ar invita la negocieri.

Dragnea, în mod categoric, dacă i se va întinde mâna unor negocieri le va face„, a spus Traian Băsescu, întrebat ce crede despre o eventuală discuţie între preşedintele Klaus Iohannis şi liderul PSD.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, întrebat dacă va negocia cu Klaus Iohannis schimbarea premierului acum, după alegerile din PSD, că va vorbi despre acest subiect doar dacă apar „solicitări” sau „invitaţii” pe această temă, ceea ce nu s-a întâmplat.

CITEŞTE ŞI: Cine vrea să facă echipă cu Dragnea la vârful PSD. Surpriză pentru Zgonea