Băsescu, despre decizia lui Kovesi de a închide Dosarul Mineriadei: I-aş fi zis chestia cu foştii preşedinţi

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că Traian Băsescu i-a transmis că el nu a ştiut, până în 2009, de decizia Laurei Codruţa Kovesi, fost procuror general, de a închide Dosarul Mineriada, în care este acuzat Ion Iliescu. 

12 mart. 2015, 09:05
Băsescu, despre decizia lui Kovesi de a închide Dosarul Mineriadei: I-aş fi zis chestia cu foştii preşedinţi

Ion Cristoiu scrie, pe blog, că Traian Băsescu l-a sunat zilele trecute şi i-a spus că el n-a știut de Rezoluția prin care Laura Codruța Kovesi „l-a salvat pe Ion Iliescu în 7 decembrie 2007”.

„A ținut să-mi spună că n-a știut de decizia Codruței Kovesi pînă la faimoasa întîlnire de la Cotroceni, din 2009, la soliticitarea asociației 21 decembrie. Dacă aș fi știut – a ținut să adauge Traian Băsescu – poate că i-aș fi zis chestia cu foștii președinți„, a dezvăluit jurnalistul.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, ATAC la Kovesi pe Facebook: Cum URLA fostul preşedinte la actuala şefă a DNA în 2009 VIDEO

Traian Băsescu a postat, marţi, pe Facebook, un material video în care apare când îi cerea, în 2009, socoteală actualei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, procuror general la acea vreme, în legătură cu Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei.

Fostul preşedinte îi reproşa, pe un ton extrem de ridicat, lui Kovesi că s-au închis dosarele şi nu s-a stabilit cine a tras în oameni şi cine sunt vinovaţii.  

CITEŞTE ŞI TRAIAN BĂSESCU, după filmul postat pe Facebook: Nu a fost un ATAC la Kovesi