Băsescu, despre demisia lui Vosganian: E un gest de bun simţ. Dar de ce a mai compromis şi Senatul?

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că decizia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, de a demisiona din funcţie este "un gest de bun-simţ", adăugând că nu înţelege de ce acesta a trebuit să "compromită Senatul", potrivit Agerpres.

07 oct. 2013, 16:52
Băsescu, despre demisia lui Vosganian: E un gest de bun simţ. Dar de ce a mai compromis şi Senatul?

„Cred că este un gest de bun-simţ suficient. El a spus că ar putea să o facă. (…) Dacă a luat decizia de a demisiona, este un lucru foarte bun, dar nu înţeleg de ce a trebuit să compromită Senatul2, a spus Băsescu.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a demisionat, luni, din Guvernul condus de Victor Ponta. „Mi-am prezentat demisia, nu am cerut acceptul. În urma declaraţiei pe care am făcut-o în plenul Senatului am avut o întâlnire cu liderii USL şi am explicat, din nou, care este motivaţia declaraţiei mele şi în acelaşi timp pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisiei mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei, aceasta în contextul în care votul din Senat a dovedit nevinovăţia mea şi în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moştenirea pe care o las în Ministerul Economiei”, a declarat Vosganian la finalul întrevederii cu liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, precum şi cu miniştrii Ramona Mănescu şi Daniel Chiţoiu.

VEZI SI: Tăriceanu, despre Vosganian: Subminarea economiei e o formulare generală din perioada comunistă