Băsescu, despre Dragnea: E tipul omului de la ţară, isteţ, care a luat şmecheria oraşului

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, miercuri, că Liviu Dragnea a fost unul dintre cei pe care îi simpatiza când era în PDL, arătând că acesta este "tipul omului de la ţară, isteţ, care a luat şmecheria oraşului". Băsescu a arătat însă că este inacceptabil faptul că Dragnea îi cheamă 'la ordin' pe miniștrii cabinetului Ponta.

29 iul. 2015, 21:10
Băsescu, despre Dragnea: E tipul omului de la ţară, isteţ, care a luat şmecheria oraşului

„Dragnea a fost unul dintre cei pe care îi simpatizam când eram în PDL. Eu nu eram preşedinte de partid când a plecat el din PDL. Îl simpatizam. E tipul omului de la ţară, isteţ, crescut între blocuri. Adică multă instruire nu are, dar este isteţ şi a luat şmecheria oraşului”, a spus Băsescu, la B1 Tv, despre preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea.

Întrebat despre dosarul penal pe care îl are Dragnea şi despre condamnarea acestuia în cazul referendumului, Băsescu a spus că, dacă cineva trebuia să fie condamnat, aceia erau „ticăloşii care au introdus voturile în urnă”.

„Dacă cineva trebuia condamnat, trebuiau cei care băgau voturi în urnă. Nu cred că este imputabilă lui Dragnea. Nu era un vot calitativ, ci cantitativ. Nu am citit dosarul, dar când am văzut condamnarea am spus că problema erau ticăloşii din secţiile de vot”, a explicat Băsescu.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, despre suspendarea din 2012: Mult mai agresiv a fost Antonescu. El a fost CATALIZATORUL

Pe de altă parte, Traian Băsescu a arătat că, în opinia sa, Dragnea se află într-un ‘proces de restabilire a autorităţii’ sale în partid, iar faptul că îi cheamă ‘la ordin’ pe miniştrii cabinetului Ponta este un lucru inacceptabil.

‘După părerea mea, Dragnea a intrat într-o campanie de reconsolidare a puterii lui în partid şi nu dă doi bani pe avariile pe care i le produce lui Ponta (…) Ieşirea cu chemarea miniştrilor e inadmisibilă. (…) Eu îi spuneam, dacă mai faci o singură dată asta, pierzi guvernarea şi eşti responsabil (…) Dacă eu eram premier, ori îl dădeam cu capul de toţi pereţii, ori avea demisia mea (…) Ponta nu poate face lucrul acesta pentru că e greu de crezut că Iohannis o să dea un premier de la PSD‘, a mai spus Traian Băsescu.