Băsescu, despre rectificarea din raportul MCV: A fost o eroare materială

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că numărul de trei miniştri cercetaţi penali pentru corupţie, menţionat în raportul MCV, redus ulterior la doi printr-o rectificare, a fost o "eroare materială".

03 feb. 2013, 11:53
Băsescu, despre rectificarea din raportul MCV: A fost o eroare materială

Este o eroare materială, nu cred că trebuie să stăm pe asta. O eroare materială se produce şi în actele normative din România şi dă pe urmă erată pentru clarificare. Şi la Curtea Constituţională şi peste tot. Este o eroare materială„, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă acest lucru nu afectează calitatea raportului şi credibilitatea Comisiei Europene, Băsescu a răspuns negativ, adăugând că raportul „este o poză” a realităţilor din România.

Preşedintele a mai apreciat că raportul MCv este „o oglindă”, dar că unii nu vor să recunoască ceea ce văd în oglindă.

„Din punct de vedere al instituţiilor este o evoluţie, din punct de vedere al statului de drept, avem o problemă în raport cu cel din februarie. Din punct de vedere al celui din iulie, este o evoluţie şi pe statul de drept. (…) Atunci era un dezastru din punct de vedere al statului de drept (…) Sunt elemente care arată progres faţă de raportul din iulie, dar contradicţia nu este în abordarea Bruxelles-ului, ci în ceea ce facem noi”, a mai afirmat preşedintele.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că raportul MCV este corect,  însă  a calificat drept incorectă reacţia celor mai importante instituţii ale statului român.

Şeful statului a arătat că raportul a fost „profund politizat” şi că „românii au putut fi păcăliţi cu televizoarele, dar oficialii europeni nu”. „Cine se amăgeşte cu ideea că propagandistic vom păcăli statele membre nu face decât să aibă o poziţie împotriva interesului naţional”, a avertizat Băsescu.

Raportul pe Justiţie pentru România a fost, joi, rectificat în ceea ce priveşte numărul miniştrilor din cabinetul Ponta care sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie. Dacă la data publicării raportului, miercuri, pe lista neagră se regăseau trei miniştri aflaţi în această situaţie, în raportul modificat apar doar doi.