Băsescu, directorului OLAF: DLAF din România exagerează uneori cu controalele

Preşedintele Traian Băsescu a spus marţi, la începutul întrevederii cu directorul general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF), Giovanni Kessler, că departamentul corespondent din România, DLAF, exagerează uneori cu controlul proiectelor cu fonduri europene, ceea ce determină blocarea acestora.

14 mai 2013, 10:32
Băsescu, directorului OLAF: DLAF din România exagerează uneori cu controalele

Trebuie clarificat de ce este aşa mare numărul de rapoarte care vă sunt transmise de DLAF din România, pentru că, o să fiu foarte sincer cu dumneavoastră, uneori am impresia că din cauza birocraţiei sau pentru a acoperi activitatea unora dintre instituţiile noastre, uneori exagerează cu controalele. Unele dintre proiecte sunt blocate din cauza acestei abordări”, a afirmat Traian Băsescu, scrie Mediafax.

Preşedintele a adăugat că nu a cerut niciodată DLAF să îşi diminueze vigilenţa, însă trebuie ajuns în acest sens la un nivel optim care să nu mai ducă la blocarea proiectelor.

De asemenea, Traian Băsescu a şi glumit cu directorul general al OLAF. „E o plăcere să vedem OLAF-ul aici, dar să nu ne întrebe ce am făcut cu banii„, i s-a adresat el acestuia, râzând. „Este o glumă, chiar e misiunea dumneavoastră să întrebaţi orice ţară”, a adăugat Traian Băsescu.

Kessler a răspuns că OLAF este foarte mulţumit de nivelul de cooperare cu România şi DLAF.

„Da, înţeleg că e o glumă, dar dacă toate ţările ar fi ca România în ceea ce priveşte cooperarea, ne-am descurca foarte bine (…) Sunteţi deja nişte parteneri foarte buni şi sper să menţineţi aceste standard”, a spus oficialul OLAF.

Giovanni Kessler se află marţi într-o vizită la Bucureşti, el urmând să susţină în această după-amiază şi o conferinţă de presă la Reprezentanţa Comisiei Europene.