Băsescu în fustă. Udrea îi dă REPLICA lui Ponta: „A făcut o confuzie. Nu e fustă, este kilt”

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat marţi, la România TV, referindu-se la declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia democrat-liberala ar fi "un Băsescu în fustă", că prim-ministrul a confudat fusta cu un kilt.

12 feb. 2013, 18:04
Băsescu în fustă. Udrea îi dă REPLICA lui Ponta: „A făcut o confuzie. Nu e fustă, este kilt”

Victor Ponta a făcut o confuzie: nu e fustă, este kilt. El ştie că de acum PDL intră în perioada de reconstrucţie şi că îi va fi foarte greu să guverneze cu promisiuni neonorate„, a declarat Elena Udrea.

De altfel, Udrea crede că PDL trebuie să fie condus de o generaţie nouă, cam de aceeaşi vârstă a liderilor celor de la putere. „Şi acesta este un argument care m-a determinat să îmi asum candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL. Victor Ponta este din generaţia mea, Crin Antonescu mai puţin. Am energia şi forţa să mă lupt cu adversarii noştri mai bine decât domnul Vasile Blaga„, a spus deputatul PDL.

Udrea susţine că nu îi este teamă să intre în competiţie pentru şefia partidului cu Vasile Blaga. „Dacă nu mi-a fost teamă opt ani să mă lupt cu adversarii politici, vă daţi seama că nu se pune problema de teamă într-o competiţie cu colegii tăi. Mi-aş dori să nu fie o confruntare de persoane, ci să intrăm într-o competiţie de idei”, a spus Udrea.

Ea ar agrea şi o eventuală moţiune susţinută de Monica Macovei, Sever Voinescu şi Cristian Preda, idee susţinută de către Adrian Papahagi. „Competiţia e necesară. Uitaţi-vă că toată lumea a avut astăzi o opinie şi asta arată că PDL are energia să se revigoreze”, a conchis Elena Udrea.

Premierul Victor Ponta a comentat marţi decizia Elenei Udrea de a candida la şefia PDL împotriva actualului preşedinte, Vasile Blaga. „Înţeleg că sunt doi candidaţi: domnul Blaga şi doamna Udrea, nu? Sper să nu-mi vedeţi zâmbetul de pe faţă. Le urez succes la amândoi, cred că sunt foarte buni. Cred că doamna Udrea întotdeauna a fost un Traian Băsescu în fustă, iar domnul Blaga nu mai există”, a declarat Victor Ponta, referindu-se la anunţul făcut de Elena Udrea marţi.

Pe 18 noiembrie 2012, în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare, Victor Ponta s-a referit la Traian Băsescu numindu-l „o Elena Udrea în pantaloni”. „Doamna Andreea Paul Vass am considerat întotdeauna că este un Emil Boc în pantaloni, aşa cum domnul Traian Băsescu este o Elena Udrea în pantaloni. Şi dacă pot să vorbesc şi de Oltenia, Adriean Videanu este un Dan Diaconescu cu dinţi. Vă rog să nu-i lăsaţi în Parlament”, a spus Ponta.

 

Elena Udrea şi-a anunţat intenţia de a intra în competiţia internă a partidului în cadrul unei şedinţe de grup fulger a parlamentarilor democrat-liberali.

„Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal pentru că eu cred că PDL are nevoie de o schimbare. Candidez pentru că am curajul, am forţa şi energia necesară să vin cu un proiect nou pentru Partidul Democrat Liberal, un partid care se află cum la finalul unei etape. Cred că experienţa de luptă politică de peste 8 ani de zile este suficientă pentru a garanta că pot să mă bat în continuare cu Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Cred că pot să vin cu un proiect prin care să redevenim un partid care se luptă din opoziţie cu abuzurile şi cu minciunile USL. Pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul, să îl energizăm, să-i arătăm un drum nou înainte, dar în acelaşi timp pot să aduc un proiect care să aducă lângă noi din nou electoratul de centru dreapta, care aşteaptă să vadă un PDL activ în Opoziţie, capabil să atragă din nou atenţia asupra lui, un partid viu şi nu un partid mort aşa cum spun adversarii nostri”, a precizat Elena Udrea, la finalul şedinţei.