Băsescu: Iohannis ar trebui să CEARĂ o DECIZIE a Parlamentului în problema primirii REFUGIAŢILOR

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat vineri seară, într-o emisiune la postul B1 TV, că o soluție pentru rezolvarea problemei numărului de refugiați ce ar trebui preluați de țara noastră ar fi ca președintele Klaus Iohannis să ceară o hotărâre a Parlamentului în acest sens.

11 sept. 2015, 20:47
Băsescu: Iohannis ar trebui să CEARĂ o DECIZIE a Parlamentului în problema primirii REFUGIAŢILOR

„Are o singură soluție: blocaj pe 14 (septembrie — n.r.) la JAI și imediat să își pună în spate o decizie a Parlamentului României.

Trebuie o decizie a Parlamentului, în care ori dai peste cap ce s-a acceptat inițial și spui că România nu primește, ori spui: eu atât primesc de acum și până în următorii 50 de ani, ca să nu fie președintele în situație de a-și trage vorba înapoi”, a spus Băsescu la B1 TV.

Citeste şi: Traian Băsescu: „Dacă eram eu la Cotroceni, CE nu şi-ar fi permis să nu mă consulte despre cota de imigranţi”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că nu este de acord cu propunerea Comisiei Europene privind cotele obligatorii de refugiaţi, despre care a spus că sunt „numărate într-un mod birocratic”, fără a consulta statele membre UE.

Klaus Iohannis a precizat că mandatul României la conferinţa Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), de pe 14 septembrie, va fi să nu accepte cote obligatorii de refugiaţi, potrivit România TV.