Băsescu: Iohannis nu va fi suspendat. Nu cred în povestea asta

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, legat de o eventuală încercare de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum declara copreşedintele PNL Alina Gorghiu, că exclude această variantă şi că nu crede "în această poveste".

26 mai 2016, 17:49
Băsescu: Iohannis nu va fi suspendat. Nu cred în povestea asta

Exclus. Nu cred în povestea asta. Politicienii s-au lecuit de suspendări. Şi nici nu e în regulă. Uitaţi-vă, spre exemplu, în Franţa. Toată Franţa e nemulţumită, sindicatele le vedeţi, pentru că Hollande a vrut să introducă procesul de liberalizare a pieţei forţei de muncă, pe care noi l-am făcut în timpul Guvernului Boc. Este o cerinţă europeană. Sigur, Hollande este la 12-14% încredere, dar nu aţi auzit niciun politician francez să conceapă că, dată fiind scăderea în sondaje a preşedintelui Franţei, l-ar putea suspenda. (…) Nu am auzit un cetăţean francez sau un parlamentar francez să spună «a scăzut în sondaje preşedintele, hai să-l suspendăm»„, a declarat preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, la Ploieşti, potrivit Mediafax.

Fostul şef de stat nu s-a arătat la fel de încrezător şi în ceea ce priveşte activitatea guvernamentală. Guvernele sunt mult mai fragile. Lor le poţi introduce o moţiune de cenzură şi le-ai picat. Dar acel stâlp al stabilităţii pe formatul constituţional, şi în Franţa, dar şi în România, este preşedintele. Deci nu cred că politicienii români au rămas cu înţelegere zero pentru importanţa stabilităţii funcţiei de preşedinte. În concluzie, Iohannis nu va fi suspendat„, a precizat Traian Băsescu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut, marţi, că triada Dragnea-Ponta-Tăriceanu va transforma România într-un ”Hexi Pharma la nivel naţional” dacă va reuşi să îşi ducă la îndeplinire planurile- demiterea Guvernului, suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis şi ”diluarea” luptei anticorupţie.


loading...
Partenerii noștri