Băsescu: Justiţia şi-a făcut treaba, Guvernul şi Parlamentul stau rău la respectarea statului de drept

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că în raportul MCV justiţia va avea rezultate positive, dar va fi "rău" la respectarea statului de drept de către Guvern şi Parlament, potrivit Mediafax.

08 oct. 2013, 18:41
Băsescu: Justiţia şi-a făcut treaba, Guvernul şi Parlamentul stau rău la respectarea statului de drept

„Justiţia şi-a făcut, în opinia mea, treaba, şi nu va avea, dacă nu se întâmplă nimic până în decembrie, şi cred eu (…) că fie că vorbim de ICCJ, DNA, de DIICOT, vor fi rezultate pozitive. Rău va fi la respectarea statului de drept de către Guvern şi Parlament”, a spus Traian Băsescu, despre raportul MCV.

Preşedintele a reproşat Guvernului multitudinea de Ordonanţe de Urgenţă, „nejustificate, adesea prin minciună şi dezinformare, care nu are nimic cu statul de drept”.

În privinţa Parlamentului, Băsescu a arătat că un aspect negativ pentru raportul MCV îl reprezintă „poziţiile succesive faţă de orice solicitare de ridicare a imunităţii”.

Raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România va fi publicat la „începutul anului 2014”, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.

 

VEZI SI:

Antonescu: Europarlamentarii pot cere explicaţii pe MCV, ei sunt aleşi de cetăţeni, nu de membrii CE