Băsescu: L-am apreciat foarte mult pe Cioabă pentru că i-a îndemnat pe romi să meagă la şcoală

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că l-a apreciat foarte mult pe Florin Cioabă pentru că i-a îndemnat tot timpul pe romi să meargă la şcoală şi să se creştineze, şeful statului dând asigurări totodată că el nu este un adversar al romilor şi menţionând că are un fin "ţigan".

02 sept. 2013, 11:09
Băsescu: L-am apreciat foarte mult pe Cioabă pentru că i-a îndemnat pe romi să meagă la şcoală

Băsescu a spus, într-un interviu la adevărul.ro, că există un proces de discriminare a romilor, dar şi aceştia de multe ori nu îşi trimit copiii la şcoală, ci consideră că mai bine „merg în Italia sau într-o intersecţie să mai găsească nişte bani, unerori copiii fiind folosiţi pentru mici furtişaguri”.

El a povestit că are un fin „ţigan” de care s-a ocupat soţia sa, Maria Băsescu, arătând că acest copil nu era lăsat să meagă la şcoală, ci era trimis „la furat”.

De aceea l-am apreciat foarte mult pe Cioabă, pentru că el tot timpul i-a îndemnat să meagă la şcoală şi să se creştineze. (…) Am apreciat foarte mult acest efort al lui Cioabă şi asta a fost relaţia mea cu el: respectul pentru că şi-a dat seama de hibele comunităţii pe care o reprezenta: şcoala şi biserica„, a mai spus Băsescu.