Băsescu, la aniversarea radioului public: SRR – un etalon al echidistanţei

Preşedintele Traian Băsescu a transmis vineri un mesaj cu prilejul aniversării a 85 de ani de la înfiinţarea Societăţii Române de Radiodifuziune, despre care spune că a fost, de-a lungul timpului, "un etalon al profesionalismului şi echidistanţei" pe piaţa media românească.

01 nov. 2013, 09:53
Băsescu, la aniversarea radioului public: SRR – un etalon al echidistanţei

„Sunt bucuros să felicit Societatea Română de Radiodifuziune, în această zi aniversară – împlinirea a 85 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, pentru profundul devotament de care au dat dovadă jurnaliştii săi şi personalul tehnic în promovarea valorilor spiritualităţii româneşti. De-a lungul timpului, Societatea Română de Radiodifuziune a fost un etalon al profesionismului şi al echidistanţei pe piaţa mass-media din ţara noastră, o instituţie care şi-a construit un prestigiu din a informa corect şi obiectiv şi din a promova cultura românească”, se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu.

El subliniază că Societatea Română de Radiodifuziune reprezintă pentru români „vocea care a legat generaţiile” şi un simbol al continuităţii, indiferent de contextul social şi politic.

„Doresc să adresez mulţumiri, în numele meu şi al poporului român, tuturor celor care de-a lungul acestor 85 de ani de existenţă au contribuit cu atâta dăruire la consolidarea imaginii radioului public, devenind, astfel, un nume de referinţă al presei din ţara noastră şi nu numai. Consider că fundamentul acestei performanţe a Societăţii Române de Radiodifuziune îl reprezintă angajaţii săi, care, prin munca lor bine făcută, au reuşit să intre în casele românilor şi în sufletele lor timp de 85 de ani. Mulţi ani înainte!”, afirmă preşedintele.

La 1 noiembrie 1928, la ora 17,00, se inaugura cu apelul „Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România” postul naţional de radio.

În prezent, Radio România emite pe trei posturi naţionale: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural şi Antena Satelor. De asemenea, emite la nivel internaţional prin Radio România Internaţional 1 (în limba română) şi Radio România Internaţional 2 şi 3 (în limbi străine), iar la nivel regional prin 8 studiouri regionale. Oferta Radio România este completată de un post regional dedicat exclusiv muzicii clasice Radio România Muzical, dar şi de Radio3Net ‘Florian Pittiş”, singurul post din ţară exclusiv online.