Băsescu, la unison cu Antonescu: Daniel Barbu trebuie să plece de la minister

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, că ministrul Culturii, Daniel Barbu, este un om "cu handicap sufletesc", de la care nu poţi aştepta să demisioneze, adăugând că premierul Victor Ponta ar fi trebuit să-l demită imediat.

11 dec. 2013, 21:45
Băsescu, la unison cu Antonescu: Daniel Barbu trebuie să plece de la minister

Unui om care spune aşa ceva nu poţi să-i pretinzi să-şi dea demisia, pentru că el este cu handicap sufletesc. Un astfel de om, că-i politician, că-i om simplu, este un om care are handicap sufletesc. Nu te poţi aştepta la un astfel de individ să aibă responsabilitatea demisiei, dar premierul trebuia să-l demită imediat. Imediat trebuia să trimită la mine propunerea de revocare a lui Barbu, urmând să numească pe cineva, dacă nu aveau înţelegerea făcută„, a spus Traian Băsescu, la B1 TV, potrivit Agerpres.

El a adăugat că toată lumea ştie de unde provine numărul mare de seropozitivi, şi anume de la acele injecţii care li se făceau bebeluşilor în spitale în ultimii ani ai regimului Ceauşescu şi în primii ani de după ’90.

Să spui aşa ceva este numai rezultatul unui suflet mărunt. Premierul trebuia să-i anunţe destituirea de la Johannesburg. Nu a făcut-o. Văd că vrea să discute. Sunt oameni lipsiţi de responsabilitate. Trebuie să plece Barbu imediat„, a adăugat Băsescu.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a făcut, duminică, la Craiova, o comparaţie între finanţarea Programului Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA şi cea a festivalurilor culturale „După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu înţeleg, eu personal. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul Festivalul Shakespeare de la Craiova dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate„, a spus Daniel Barbu.

CITEŞTE ŞI: Daniel Barbu le cere scuze celor care „s-au simţit lezaţi” de afirmaţiile privind bugetul anti-HIV