Băsescu le cere românilor mai multă încredere în ei înşişi VIDEO

Mesajul președintelui Traian Băsescu către români cu ocazia Zilei Naţionale a României a făcut referire în repetate rânduri la nevoia de solidaritate a românilor, precum și la cea de încredere a românilor în propriul viitor. Şeful statului a transmis mesajul în discursul de la recepţia tradiţională organizată de Ziua Naţională la Palatul Cotroceni.

01 dec. 2011, 17:39
Băsescu le cere românilor mai multă încredere în ei înşişi VIDEO

Șeful statului a arătat că efectele crizei economice mondiale pun la încercare solidaritatea românilor în același mod în care prima conflagrație mondială a testat solidaritatea generației care a realizat Marea Unire.

Lecția cea mai valoroasă a generației de la 1918 este aceea că solidaritatea nu poate fi anexată politic. Solidaritatea reprezintă un răspuns coerent la criza economică, dar mai ales la criza valorilor„, a spus Traian Băsescu în cadrul discursului susținut la tradiționala recepție de 1 Decembrie găzduită de către Palatul Cotroceni.

Băsescu a pledat pentru un parteneriat solid între societate și instituțiile statului pentru atingerea unor obiective pe care președintele le consideră fundamentale: supremația legii, consolidarea statului de drept și a democrației, dar și „responsabilizarea clasei politice, dar mai ales a fiecărui cetățean pentru propria-i soartă și a comunității în care trăiește”.

Șeful statului s-a adresat în mod special românilor din diaspora cărora a ținut să le mulțumească atât pentru atașamentul arătat față de patria mamă, cât și pentru contribuția la îmbogățirea culturii țărilor în care trăiesc acum.

Fac un apel tuturor românilor la încredere în ei înșiși, la responsabilitate, la generozitate și curaj”, și-a încheiat Băsescu scurtul discurs pe care l-a ținut la Palatul Cotroceni.

La recepţia de la Palatul Cotroceni participă în jur de 1.000 de invitaţi, printre care premierul Emil Boc, preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase, preşedintele Senatului Vasile Blaga, ministrul Internelor Traian Igaş, ministrul Apărării Gabriel Oprea, primarul Capitalei Sorin Oprescu, şeful SRI George Maior, IPF Daniel.