Băsescu, mesaj pentru Iohannis şi Ponta: Vă cer public să anunţaţi că România nu primeşte niciun refugiat

Traian Băsescu rămâne ferm pe poziţii şi reiterează faptul că România nu ar trebui să primească niciun refugit. După şedinţa de joi a Consiliului European, unde tema principală a fost migraţia, Băsescu le cere preşedintelui Klaus Iohannis şi premierului Victor Ponta să refuze cotele obligatorii de imigranţi.

16 oct. 2015, 18:46
Băsescu, mesaj pentru Iohannis şi Ponta: Vă cer public să anunţaţi că România nu primeşte niciun refugiat

Traian Băsescu le-a cerut celor mai importanţi oameni din stat din România să refuze cotele obligatorii de refugiaţi. 

Domnule Iohannis, domnule Ponta,

Am văzut concluziile Consiliului European din 15 octombrie. Vă cer public să anunţaţi că România nu primeşte niciun refugiat, niciun migrant. Asta dacă aveţi o minimă demnitate şi respect pentru interesele României„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Traian Băsescu consideră că România ar face o mare greşeală dacă ar primi refugiaţi, lucru pe care l-a spus în public cu mai multe ocazii. Mai mult, fostul şef de stat consideră că ţara noastră nu poate fi obligată de nimeni sa primească imigranţi, iar „legislaţia europeană în vigoare spune că în astfel de situaţii migrantul este trimis în locul pe unde a intrat în Europa”.

Traian Băsescu a mai spus că, în prezent, Europa poate încă să suporte fluxul migrator din Africa, Orientul Mijlociu şi Afganistan, „dar acest flux abia începe să crească masivă”.

România ar urma să primească, în primă fază, 6.351 de refugiați. Potrivit unui alt calcul, în România ar urma să sosească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat de Consiliul JAI. Numărul total de imigranţi alocat până în prezent Bucureştiului s-ar ridica, astfel, la 4.837.

CITEŞTE ŞI: Ungaria ÎNCHIDE FRONTIERA cu CROAŢIA în faţa afluxului de migranţi