Băsescu: Năstase are şanse să revină în politică. A fost condamnat pentru o găinărie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seară, la B1 TV, că fostul premier Adrian Năstase are capacitatea de a reveni în viaţa politică, dar asta depinde şi de PSD. Băsescu a amintit că asemenea reveniri sunt posibile şi în state din Occident cu democraţii vechi.

14 feb. 2013, 22:01
Băsescu: Năstase are şanse să revină în politică. A fost condamnat pentru o găinărie

Întrebat dacă apreciază că Năstase pote reveni, Băsescu a răspuns ferm: „Da. Adrian Năstase nu şi-a vândut ţara, a fost condamnat pentru o găinărie. Lucrurile astea ţi le poate ierta electoratul (…) Năstase are potenţial să revină în viaţa politică, problema e cât şi-l doreşte partidul. El are capacitatea să revină, să fie important„.

Îmi pare rău de ce i s-a întâmplat. Nu pentru că nu merita, ci pentru ce a fost”, a spus preşedintele, adăugând că Năstase a fost acuzat de ceea ce se întâmplă multor politicieni, anume nereguli în finanţarea campaniei electorale.

Traian Băsescu a spus că există un ministru de finanţe al unui stat occidental care a făcut doi ani de închisoare, a fost ales în Parlament şi apoi a devenit ministru. Preşedintele nu a dat numele statului, dar a dat acest exemplu pentru a arăta că revenirea în prim-plan după un sejur în penitenciar nu este imposibilă.